fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ukoliko ne uspevate da pojačate efekat omekšivača, uz pomoć nekoliko sitnica uživaćete danima u mirisnoj odeći

Veš

Ukoliko vam se ne doapada kako vam veš miriše kad ga osušite, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da produžite miris i svežinu oprane odeće za nekoliko dana, a, piše Bustle, uz neke trikove svežina i miris će trajati mesecima.

1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na maramicu i stavite je u orman. Tako ćete imati mirisne stvari, a nećete ih oštetiti ni zaprljati.

2. Osveživač za automobil

Osveživače za auto možete koristiti i u ormanu. Samo birajte blaže mirise, zamotajte ih u maramicu ili neku krpu i stavite u fioku.

3. Zrnca kafe

Ova mćna zrnca imaju dvostruki efekat – osim što će upiti loše mirise, kafa će širiti svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili, stavite u orman i menjajte jednom mesečno.

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, orman možete namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu krpicu i stavite u orman.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari – zamotajte sapun u papirnati ubrus ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

Tagovi:
Pročitajte još: