fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ukoliko vaš automobil ima fabričku grešku, obaveštenje o besplatnoj popravci dočekaće vas na tehničkom pregledu

Automobili

Uspešna saradnja Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, rezultirala je boljom uslugom za vlasnike automobila i pozitivno uticala na bezbednosti saobraćaja. Vlasnici automobila će, naime, obaveštenja o besplatnim servisnim kampanjama za svoja vozila od sada moći da dobiju i na tehničkim pregledima, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

Kada proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem na određenom tipu ili seriji proizvedenih vozila oni deklarišu servisnu kampanju za određena vozila za koje je potrebno preventivno uraditi neku intervenciju koja se organizuje u celom svetu, na svim tržištima na kojima su proizvođači prisutni. Intervencija može da bude u vezi sa bezbednošću vozila (intervencije na sistemu upravljanja, oslanjanja, kontrole vozila itd.), ali i u slučajevima kada npr. nije adekvatno pričvršćen amblem na haubi i slično.

U praksi se često dešava da vozilo promeni vlasnika, nakon čega u evidenciji uvoznika ne postoje podaci o novom vlasniku vozila i postavlja se pitanje kako te vlasnike vozila obavestiti o tekućoj servisnoj akciji.

Zajedičkom akcijom Agencije za bezbednost saobraćaja i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, ovaj problem će sada biti prevaziđen. Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja informaciju jednom mesečno Agenciji za bezbednost saobraćaja koja softverski prosleđuje te podatke svim linijama tehničkih pregleda na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ukoliko se prilikom redovnog godišnjeg tehničkog pregleda vozila prikaže obaveštenje da predmetno vozilo ima mogućnost rešavanja servisne kampanje, kontrolori stranku obaveštavaju da postoji mogućnost da se na vozilu izvrši servisna kampanja i da je potrebno da se vlasnik vozila javi ovlašćenom servisu uvoznika.

Postojanje mogućnosti da se izvrši servisna kampanja ne utiče na ocenu tehničke ispravnosti vozila i nesmetano se nastavlja sa daljom proverom tehničke ispravnosti. Agencija za bezbednost saobraćaja, takođe, podseća građane da je otklanjanje nedostataka ovog tipa, koja je deklarisao proizvođač preko uvoznika vozila, besplatno.

Tagovi:
Pročitajte još: