Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ulefone Armor 24: Neuništiv, vidi noću, a baterija mu traje 2 nedelje

Ulefone Armor 24

Tokom boravka na IFA 2023 sajmu u Berlinu imali smo priliku da ekskluzivno pogledamo najnoviji uređaj koji je sve samo ne običan telefon – Ulefone Armor 24. U pitanju je još jedan robusni model kompanije koja specijalizuje u proizvodnji izdržljivih uređaja, a u ovom slučaju se izdržljivost ne odnosi samo na spoljašnje faktore, već i na neverovatnu bateriju ispod “haube”.

Kada bude lansiran u oktobru, kupce neće dočekati flagship, već model srednje klase. Pokreće ga Helio G96 čipset kompanije MediaTek, a u pomoć mu priskaču 8 GB proširive RAM i 256 GB interne memorije. Po svojoj prirodi, upotrebljeni čipset neće moći da na zadovoljavajućem nivou pokrene najzahtevnije igre ili da munjevito brzo obradi video, ali to i nije namena ovog telefona. Ulefone Armor 24 služi da sve druge zadatke obavi na dovoljno visokom nivou, ali i da preživi korišćenje u ekstremnim uslovima.

LCD ekran dijagonale 6,78 inča, koji nudi FHD+ rezoluciju i brzinu osvežavanja do 120 Hz, prekriven je staklom koje ga štiti od ogrebotina i padova. Telo je mešavina metala, plastike i gume kako bi bolje upilo udarce, što znači da nema potreba za kupovinom futrole, a dodatno poverenje uliva MIL-STD-810H, kao i IP68/IP69K sertifikati otpornosti koji garantuju da je ovaj uređaj prošao sve neophodne testove. Između ostalog, to znači da je izuzetno izdržljiv kada su padovi u pitanju, kao i da može da izdrži ne samo boravak pod vodom, već i prskanje pod visokim pritiskom.

Verovali ili ne, Ulefone Armor 24 je debeo čak 27,5 mm, što ga čini jednim od najnekompaktnijih telefona, ali postoji dobar razlog za to – u njemu se krije baterija kapaciteta od čak 22.000 mAh, za koju kompanija tvrdi da nudi neverovatnu autonomiju od 2 nedelje korišćenja! Tu je i brzo punjenje snagom do 66 W, ali ne verujemo da proces punjenja ove monstruozne baterije može poneti epitet “brz”.

Zbog ovog kapaciteta, Armor 24 može poslužiti i kao prenosiva baterija za punjenje drugih uređaja, a koliko je kompanija uverena u njene sposobnosti najbolje govori podatak da se na poleđini nalazi ogromno polje sa LE diodama koje služi kao podesivo svetlo za kampovanje.

Ulefone je na bokove pored standardnih tastera, koje vidimo na svim telefonima današnjice, doneo i dva dodatna koja korisnicima pružaju više funkcionalnosti, kao i IR diodu koja može zameniti vaš daljinski upravljač. Tu je i uSmart konektor za povezivanje perifernih uređaja kao što su endoskop i termalna kamera, što će nesumnjivo privući profesionalce i sve koji se tako osećaju.

Iako ne treba očekivati previše od dvostrukih kamera rezolucije od 64 MP na poleđini, sekundarni modul ovog sistema je posebno interesantan. U pitanju je infracrvena kamera koja će pomoći korisnicima da vide i fotografišu noću, a tokom demonstracije njenih sposobnosti smo zaista ostali zatečeni kvalitetom.

Nažalost, iz kompanije Ulefone nam nisu otkrili koliko će Armor 24 koštati, ali to ćemo saznati već sledećeg meseca kada bude lansiran.

Tagovi:
Pročitajte još: