Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Umirite bebu očas posla samo pomoću svog glasa: Hipnoterapeutkinja objasnila kako, veoma je jednostavno

Beba plače

Bebin plač roditelje ponekad uplaši, uznemiri jer ne znaju zašto beba plače, ali zapravo je to način na koji malo dete komunicira sa mamom i tatom.

Psiholozi ističu da kada beba plače, odrasli, a najpre roditelji se uznemire, to je za njih stres. Ono što je važno znati je da beba i te kako oseća emocije mame i tate, tako da zbog njihove uznemirenosti onda počne da plače još jače, da ju je gotovo nemoguće smiriti.

Dobra vest je da je moguće kontrolisati bebin plač, samo je važno da tačno znate šta treba da radite, a to je otkrila poznata hipnoterapeutkinja Malmajnder Gil.

Ona tvrdi da vam je potreban samo vaš glas kako biste brzo smirili bebu. Poenta je, međutim, da se bebi obratite tiše, ali ne da šapućete – Gil uverava da to ima umirujuć efekat i na odrasle i na decu.

Kada beba plače, nije zgoreg da je pustite da se isplače nekoliko minuta kako bi se oslobodila stresa – ali, pod tim se ne misli da je ostavite samu da plače, već da je uzmete u naručje, kako bi se osećala sigurno i voljeno. Prosto, nemoguće je da dete ne plače uopšte, ali je važno da budete uz nju.

Zatim, kada želite da smirite bebu ne pričajte glasno, ali i ne šapućite – hipnoterapeutkinja Gil objašnjava tačno kako da postignete odgovarajuću visinu glasa.

Njen prvi predlog je da vežbate da dišete iz dijafragme, to će vam pomoći da postignete mekaniji glas koji prijatnije zvuči, a to će naročito biti korisno onima koji prirodno imaju glasan, jak ili grub glas.

Drugi način je da izdahnete tako da izbacite sav vazduh iz pluća, a onda počnete da pričate. Na ovaj način ćete moći da primetite koliko vam je glas dublji, a zatim udahnite iz dijafragme, ispunite pluća vazduhom – glas će sada postati mnogo prijatniji. Ako pazite na disanje, primetićete da dete mnogo više pažnje obraća na vaš glas i ono što govorite dok izdišete, prenosi woman.ru.

Imajte na umu da kada beba glasno plače, ona ne čuje nikog drugog osim sebe, zato sačekajte da se malo stiša, pa onda počnite da pričate. Zagrlite svoju bebu i počnite da dišete sinhronizovano sa detetom, prvo glasnije, a zatim tiše i mekše. Dete će polako usporavati plakanje i smirivati se, a na kraju će prestati da plače kako bi čulo šta imate da kažete. To treba da budu veoma jednostavne fraze koje ćete ponavljati, sa što jednostavnijim rečima.

Hipnoterapeutkinja savetuje da kad god je dete uznemireno, plače, pod stresom je, govorite smirenim, tihim tonom i ističe da je to veoma efikasan alat za smirivanje mališana.

“Što je monotoniji vaš govor, to će bolji biti rezultat. To se koristi i u hipnoterapiji odraslih jer smiren ton ima umirujući efekat i izaziva pospanost, a to je baš ono što vam treba”, zaključila je Gil.

Tagovi:
Pročitajte još: