Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Upis u katastar isključivo digitalnim putem

Republički geodetski zavod

Upis u katastar moguć je isključivo digitalnim putem, uz stručnu podršku profesionalnih korisnika – advokata i geodetskih organizacija, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ).

Kako se navodi, na taj način RGZ obezbeđuje efikasan upis u katastar, uz proveru ispravnosti dokumenata od strane profesionalnih korisnika, bez odlaska u katastarske službe.

Naglašava se da je glavna prednost ovakvog načina upisa za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja svojih prava zahvaljujući stručnim savetima profesionalnih korisnika.

Uz to, kako se dodaje, građani će moći da pristupe predmetu i sa bilo koje lokacije bez obzira na vremenske ili geografske odrednice.

– Građani sada, umesto tradicionalnih 170 šaltera na raspolaganju imaju čak 4.000 digitalnih šaltera dostupnih 365 dana godišnje, sedam dana u nedelji, 24 sata dnevno – ističu u RGZ.

Naglašavaju i da novi način sprečava falsifikovanje starih dokumenata jer se sada isti prenose u digitalni format, a njihovu ispravnost i validnost proveravaju profesionalni korisnici.

– Katastar je novim načinom upisa zaokružio svoj digitalni svet, a svojom formom i sadržajem sada predstavlja digitalnu stvarnost koja olakšava i unapređuje život građana Srbije – piše u saopštenju.

RGZ će odgovarati na sva pitanja i nedoumice građana pristigle putem broja telefona Info centra 0700/500-500 i mejla info.centar@rgz.gov.rs i da je spisak advokata i geodetskih organizacija dostupan građanima na sajtu RGZ-a, pozivom Info centra ili je na istaknutom spisku na ulazima službi za katastar.

Tagovi:
Pročitajte još: