Upis u školu i gimnaziju Petro Kuzmjak

Oko jedne trećine od 42 učenika koji su u OŠ „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu završili osmi razred, školovanje žele da produže u svojoj dosadašnjoj školi – u Gimnaziji na rusinskom jeziku i na smeru Turistički tehničar Škole „Petro Kuzmjak“, pokazale su liste želja za upis u srednje škole. Od pomenutih, šestoro malomaturanata stavilo je odeljenje Gimnazije na prvo mesto, a još dvoje na drugo mesto.

Kako kažu u Upravi Škole, ove godine su se krsturski malomaturanti u većem broju nego do sada opredelili za smer Turistički tehničar na srpskom jeziku, za Gimnaziju mnogo manje nego prošle godine, kad je bila i brojnija generacija učenika.

Drugoj trećini osmaka Škole „Petro Kuzmjak“ prva želja na listi su srednje škole u Kuli i Vrbasu, a drugoj trećini škole raznih smerova u Novom Sadu.

Za sada se još ne zna da li je neki učenik iz drugih mesta u listu želja upisao krstursku Gimnaziju, što će se znati tek 3. jula, kad Ministarstvo objavi rezultate raspodele učenika u srednje škole.

Do tada, 29. juna biće objavljene liste želja zbog provere i eventualnih ispravki podataka koji su dali učenici, a prvi upisni krug u srednje škole biće 4. i 5. jula.