Uručeni ključevi automobila Crvenom krstu Odžaci i podeljene uniforme za službe u opštini Odžaci

Na platou sportskog centra Odžaci upriličeno uručenje automobila za potrebe Crvenog krsta Odžaci. Ključeve je predstavnicima Crvenog krsta uručila predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković koja je istakla da je u pitanju auto dačia sandero koji je nabavljen iz sredstava opštine Odžaci i Ministarstva bez portfelja zaduženog za polulacionu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Ovo vozilo će služiti Crvenom krstu Odžaci za akcije koje sprovode na terenu. Vrednost automobila je 1.400.000,00 dinara od čega je učešće opštine 210.000,00 dinara.
Takođe su danas prezentovane i uniforme za članove Štaba za vanredne situacije, odnosno za dobrovoljna vatrogasna društva iz Bačkog Brestovca, Bogojeva, Deronja, Karavukova i Ratkova. Svako društvo je dobilo po 7 setova radne uniforme. Vrednost nabavke za članove Štaba je 500.000,00 dinara bez PDV. Pored opreme za članove Štaba, obezbeđena je i radna uniforma za 35 radnika hitne medicinske pomoći kao i 5 rančeva sa neophodnom opremom za slučajeve evakuacije i zbrinjavanja.
Predsednica opštine se zatim zahvalila Crvenom krstu kao i ostalim našim službama koje vredno rade na terenu i daju sve od sebe kako bi naši građani bili sigurniji i bezbedniji. Sa ovakvim akcijama nastaviće se i ubuduće kako bi sve službe i svi korisnici imali elementarne uslove za rad koji obavljaju.
Predstavnik Crvenog krsta Odžaci Rade Radivojević se u ime Crvenog krsta zahvalio opštini Odžaci što pomaže onima organizaciju koja postoji da bi drugima pomogli. Ovaj poklon nama stvara još veću obavezu u odnosu na poverene poslove od strane države po Zakonu o javnim ovlašćenjima. Naš rad će u narednom periodu sigurno biti pojednostavljen.
Zamenik direktora Doma zdravlja Odžaci dr Dušan Božanić se u ime Doma zdravlja Odžaci zahvalio opštini Odžaci koja je pokazala koliko domaćinski vodi računa o ustanovi čiji je osnivač i ova donacija će mnogo pomoći hitnoj pomoći.