Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uručeni ugovori poljoprivrednicima koji su kroz javne pozive ostvarili pogodnosti koje je omogućila opština Apatin

Krajem maja 2019. godine skupština opštine Apatin donela je program mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Apatin za 2019. godinu, uz saglasnost ministarstva poljopirvrede.
Ovim programom definisane su mere poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Apatin koje će biti finansirane u 2019. godini iz budžeta opštine. Ukupna planirana sredstva za realizaciju svih programa mera ove godine iznosi 8.000.000,00 dinara, što je dva puta više u odnosu na prošlu, a četiri puta više u odnosu na pretprošlu godinu.
Na osnovu programa ruralnog razvoja opština apatin raspisala je tri javna poziva i to:
Javni poziv za sufinansiranje investicija u pčelarstvo. na javni poziv prijavu su podnela 33 fizička lica. ugovori o sufinansiranju biće potpisani sa 30 lica. ukupna vrednost investicija u pčelarstvo je 2.856.000,00 od čega će opština finansirati 2.000.000,00 dinara odnosno 70% vrednosti.

Javni poziv za sufinansiranje investicija u stočarstvo. na javni poziv prijavu je podnelo 10 fizičkih lica. ugovori o sufinansiranju biće potpisani sa svih 10 lica. ukupna vrednost investicija u stočarstvo je 2.385.000,00 od čega će opština finansirati 1.369.000,00 dinara.

Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uz učešće opštine apatin u subvencionisanju kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava u 2019. godini. na ovaj javni poziv pristigle su 3 ponude, a najpovoljnija je ponuda komercijalne banke. U toku je procedura zaključenja ugovora o saradnji. Nakon ovoga poljoprivrednici iz naše opštine biće u mogućnosti da uzmu beskamatni krediti na period od 12 meseci za nabavku repromaterijala, goriva, đubriva, semena, stočne hrane, rezervnih delova i dr. u visini do 400.000,00 dinara

Tim povodom danas je u velikoj Sali SO Apatin predsednik opštine Apatin Milan Škrbić uručio ugovore poljoprivrednicima koji su kroz pomenute Javne pozive ostvarili omogućene pogodnosti uz reči da će opština Apatin i u narednim godinama u skladu sa mogućnostima trudiri da povećava budžet za poljoprivredu.

Tagovi:
Pročitajte još: