Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uspeh za rukometašice ORK „Apatin“ na Državnom prvenstvu

ORK Apatin

Proteklog vikenda, u Svilajncu, održano je Državno prvenstvo za devojčice 2010. godište i mlađe, na kom je učešće obezbedilo 12 najboljih klubova u Srbiji, a među njima i ORK „Apatin“, koji je ostvario neverovatan uspeh, osvojivši četvrto mesto, što je najveći uspeh mlađih kategorija apatinskog rukometa.

Na državnom prvenstvu ekipe su bile podeljene u četiri grupe po tri ekipe, gde je ORK „Apatin“ ostvario pobede nad ekipama ORK „Beograd“ i ŽRK „Metalac“ iz Kraljeva, te su na taj način devojčice zauzele prvo mesto u grupi i plasirale se u polufinale, gde su se sastale sa ekipom „Lehela“, gde je regularni deo završen nerešenim rezultatom.

Nikada ranije, nijedna generacija devojčica ovog kluba nije došla do Državnog prvenstva, a ova generacija je pokazala da je budućnost apatinskog rukometa i da se mora računati na njih u godinama koje dolaze. Matea Balać je izabrana za najboljeg srednjeg beka državnog prvenstva i samim tim je ušla u idealnu postavu državnog prvenstva.

Trener, Nikola Orelj, koji je pokrenuo mlađe kategorije pre dve godine, i sa ovom generacijom radi od prvog dana, istakao je da je ovo neopisiv uspeh za decu, njega i klub, a i za sam grad i da se sve kvalitetnim trudom i radom može postići.

Tagovi:
Pročitajte još: