Uspesi karatista Kule i Crvenke na Prvenstvu zone Bačka

Naši karate kolektivi su bili veoma uspešni na Prvenstvu Zone Bačka za poletarce, pionire i nade, koje je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održano u Staroj Pazovi. Na ovom takmičenju nastupili su članovi više od 20 klubova sa teritorije Bačke, a nadmetanje je bilo i kvalifikaciono za Prvenstvo Vojvodine.

Članovi Karate kluba Crvenka su na prvenstvu Zone Bačka osvojili ukupno 5 medalja: tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Zlatne medalje osvojio je u ekipnoj konkurenciji crvenački kata tim pionira u sastavu Dušan Badža, Ognjen Horvat i Jovan Lukić, a u pojedinačnoj poletarac Jovan Lukić i nada Nađa Horvat.

Srebrno odličje u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je pioniru Luki Folk, a bronzano pioniru Dušanu Badža.

I dok su članovi Karate kluba Crvenka bili uspešni u katama, sjajni u borbama na Prvenstvu Zone Bačka bili su članovi Karate kluba „Vukovi“ iz Kule.

Bilans članova ovog najmlađeg karate kolektiva u opštini je dvanaest osvojenih medalja u Staroj Pazovi, od kojih su šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane medalje.

U borbama, u ekipnoj konkurenciji dva pionirska tima „Vukova“ su osvojila prvo i drugo mesto.

Zlatnu medalju je osvojio tim pionira u sastavu Strahinja Ivančević, Miloš Krnajac i Erik Goga jedan, a srebrnu tim  pionira kojeg su činili Rastko Mijanović, Mihajlo Krnajac i Dimitrije Bublić.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje u borbama su osvojili Rastko Mijanović, Strahinja Ivančević, Erik Goga i Miloš Krnajac, srebrnu Mihajlo Krnajac, a bronzanu medalju Dimitrije Bublić.

Članice Karate kluba Vukovi su bile uspešne i u katama. Zlatnu medalju osvojila je Ivana Dragičević, srebrne Una Ivančević i Mila Đurović, a bronzanu Mia Dvožak.

Svi osvajači medalja Karate kluba Crvenka i Karate kluba „Vukovi“ iz Kule  su izborili plasman na Prvenstvo Vojvodine za mlađe kategorije, koje će 18. marta biti održano u Inđiji.

Izvor: q-media.rs