Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ustaje u 5.00 svako jutro i tvrdi da joj se život promenio nabolje: 6 važnih stavki jutarnje rutine

Buđenje

Svako od nas, čim ustane ujutru, ima neku rutinu od koje ne odstupa, imate u glavi kako ćete provesti dan i koje su vam sve obaveze.

Sav taj naporan raspored i stres može dovesti do toga da budete nezadovoljni, pa zašto ne biste uradili nešto po tom pitanju i promenili tu rutinu? Na primer, počnite od sledećih stvari.

Višaka Blone, blogerka koja daje savete za uspešniji život, otkrila je kako se njoj život promenio od kada je počela da ustaje u 5.00.

Vremenom, iako je podesila alarm, počela je da se i sama budi tad, ako ne čak i ranije. Stekla je naviku da to radi i automatski telo to prepoznaje, piše “Vishakablone.com”.

Onda je usvojila i sledeće navike, koje rado preporučuje drugima.

Hidriranje

Sasvim vam je dovoljno 15 minuta za jutarnju negu. Operite zube, namažite kremu na lice, vežite kosu, popijte čašu vode, jer nije samo važna spoljašnja hidratacija već i unutrašnja i to je sasvim dovoljno da počnete dan.

Čitanje

Dajte sebi vremena za čitanje i uvrstićete to u redovnu rutinu. Svako treba da odvoji vreme za čitanje i verujte da je najmoćnija navika koju možete da stvorite sebi.

Važna je i knjiga koju čitate ujutru i neka vaš izbor budu one ohrabrujuće ili za samousavršavanje, a neke teže poput romana birajte za veče.

Gledajte da do 6.00 završite sa tim.

Vežbanje

Posle toga se presvucite i počnite da trenirate. To može biti zumba, joga ili nešto treće. Obavezno se zagrejte i istegnite posle treninga, a odaberite i adekvatnu muziku koja će vas dodatno opustiti.

Vežbajte najkasnije do 6.40.

Molitva

Nekima zanemarljivo, ali jako važno za ovu blogerku. Odvojte neko vreme da se zahvalite Bogu na svemu što ste preživeli, dobili, zaradili i sve što vam je život doneo. Znajte, bićete zahvalniji posle na svemu što vam se bude događalo.

Meditiranje

Samo 15 minuta dnevno je dovoljno da postignete balans u telu. Fokusirajte se na dah i na pozitivne misli.

Doručak

Kada završite sve ove “stavke”, vreme je da se posvetite kuhinji i napravite ukusan doručak. Bićete spremni za odlazak na posao i orni za naporan rad koji vas čeka.

Javite nam vaše utiske jutarnje rutine.

Tagovi:
Pročitajte još: