fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Uveden program rehabilitacije za dijabetičare u Banji Junaković

Uredbom Vlade Republike Srbije, od oktobra meseca u Specijalnoj bolnici “Junaković”,  sprovodi se edukativni program prevencije nastanka i razvoja komplikacija kod osoba obolelih od šećerne bolesti, starijih od 18 godina, na insulinskoj terapiji. 

Program obuhvata dijagnostiku,terapiju, fizičku aktivnost, pravilnu ishranu i edukaciju pacijenata. Program traje 10 dana I finansiran je od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Pravo na njega imaju svi oboleli od šečerne bolesti, na insulinskoj terapiji, jednom u četiri  godine.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković” Apatin,  koja raspolaže sa 140 postelja, pruža usluge medicinske rehabilitacije osobama obolelim od neuroloških, reumatskih i ortopedskih oboljenja. 

Rehabilitacije se zasnivaju na individualnom pristupu svakom pacijentu, sve u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca. Pacijentima je na raspolaganju hidroterapija, kinezi i radna terapija, elektroterapija, termoterapija i terapijamineralnim blatom.

Hidroterapija predstavlja tretman korišćenja termo-mineralne vode u terapeutske svrhe, koja blagotvorno i izrazito pozitivno deluje na koštano-mišićni sastav. Zbog svojih specifičnosti mineralna voda može da se koristi i kao pomoćno lekovito sredstvo u vidu inhalacije kod hroničnih obstruktivnih bolesti pluća, kao i kod lečenja ginekoloških oboljenja kod žena i bračnog steriliteta.

Termomineralna voda iz izvora Banje Junaković, spada među natrijum hloridno-hidrokarbonatne i slabo sumporovite vode. Ovakve vode se sreću na teritoriji Srbije i imaju dugu tradiciju primene u balneološkoj praksi. Voda sadrži malo CO2 u gasovitom stanju, tako da se ne može svrstati u ugljeno kisele vode. Izmerena granična vrednost sulfida (0.9mg na 1 litar vode) ima balneološki značaj, te ovu vodu svrstava u kategoriju sulfidnih i mogu joj se pripisati indikacije sulfidnih voda.

Temperatura vode u bazenu i kadama je 35 stepeni celzijusa.

Vode Banje Junaković potiču sa dubine od 700 m i dostižu temperaturu od 50ºC. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

Kombinacija hidroterapije i grupnih ili individualnih vežbi u terapijskom bazenu.

KARDIO  VIKEND – Dobar početak za zdravo srce!

ČETVRTAK – NEDELJA
4 DANA / 3 NOĆI
SVAKI POSLEDNJI VIKEND U MESECU

Kardio vikend je novi specijalizovani preventivni program pregleda koji nam omogućava da brzo i detaljno ispitamo zdravlje Vašeg srca i krvnih sudova  kako bi procenili i umanjili rizik od oboljevanja.

– Dolazak u četvrtak u popodnevnim časovima
– Boravak na bazi 3 polupansiona
– Petak: Laboratorijska dijagnostika
             Pregled radiologa – ultrazvuk krvnih sudova vrata sa kolor doplerom
– Subota: pregled kardiologa
               EKG
               Ultrazvuk srca sa kolor doplerom

U cenu je uračunato:
– Korišćenje zatvorenog bazena sa termalnom vodom (35° C)
– Finska sauna
– Relaks masaža (45 min.)
– Spa&Wellness centar (120 min.)
– Rekreativna šetnja
– Preventivno-korektivna gimnastika

Cena: 18.900,00 rsd po osobi.

Smeštaj: 1/2 sobe u Bloku B.

Doplata za 1/1 sobu: 1.000,00 RSD dnevno.

Mogućnost doplate za Deluks i Dupleks sobe u iznosu od 1.000,00 rsd dnevno po sobi.

U cenu nisu uračunate boravišna taksa u iznosu od 90,00 RSD po osobi dnevno i osiguranje u iznosu od 5,00 rsd po osobi dnevno.

Cene su izražene u rsd sa primenom od 01.10.2019. godine.

Mogućnost plaćanja platnim karticama:
VISA, DINA, MASTER, MAESTRO i karticama Poštanske štedionice.

Informacije i rezervacije: 025 / 772 – 311 ili rezervacije@banja-junakovic.rs

Dokumenti

 Kardio vikend cenovnik

Tagovi:
Pročitajte još: