Uvid u birački spisak do 7. aprila

Iz Opštinske uprave u Odžacima podsećaju da se do 7. aprila može izvršiti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka biračkog spiska. Lokalni izbori u opštini Odžaci zakazani su za 23. april.

Birački spisak za teritoriju opštine Odžaci i teritoriju naseljenih mesta opštine Odžaci izložen je na javni uvid u kancelariji matičara u Odžacima, a izvod iz dela biračkog spiska u mesnim kancelarijama u ostalim opštinskim mestima.

Birači sa teritorije opštine Odžaci mogu do 7. aprila izvršiti uvid u birački spisak, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska u kancelariji kod matičara u Odžacima, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati.

Posebno se pozivaju maloletna lica, birači koji stiču punoletstvo na dan 23. april 2017. godine, da zatraže upis u birački spisak.

Nakon zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, 7. aprila u ponoć, zahtev za promene u istom građani mogu podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, neposredno ili preko Opštinske uprave, predajom referentu za birački spisak, najkasnije 72 sata pre dana održavanja izbora, odnosno do 19. aprila u ponoć.

Izvor: Radio Odžaci