Uz bogat program Kruščićani proslavili Dan sela

Tradicionalna manifestacija „Dani sela, Dani žita“ održana je proteklog vikenda u Kruščiću. Domaćin i organizator, Mesna zajednica Kruščić je za sve posetioce pripremio bogat program koji je u subotu počeo u 10 časova izložbeno prodajnim sajmom lokalnih i gostujućih udruženja i bazarom. Miljana Rabrenović, sekretarka Mesne zajednice Kruščić je istakla da je subotnji program bio posvećen uglavnom deci i da je bio izuzetno posećen.

-U Domu kulture svi posetioci manifestacije „Dani sela, Dani žita“ imali su priliku da pogledaju premijeru dokumentarnog filma „Lajoševom ulicom“, a u isto vreme na stadionu kraj kanala odigrala se fudbalska utakmica veterana FK „Mladost“ Kruščić i FK „Polet“ Sivac.

U toku drugog manifestacijskog dana, osim takmičenja u sportskom ribolovu, turnira u malom fudbalu „Legende Kruščića“, bacanjem varalica u metu i takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša održana je i Likovna kolonija. Umetnici iz kulske i okolnih opština slikalni su ispod tende na Kanalu.

I drugog dana proslave za sve posetioce je obezbeđen ručak, a na meniju je bio vojnički pasulj. Oba manifestacijska dana, kraj programa bio je rezervisan za zabavni program.

Pokrovitelji manifestacije su Turistička organizacija opštine Kula i opština Kula.