Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uz samo nekoliko klikova saznajte koje vaše fotografije kolaju internetom

Računar

Način na koji funkcioniše stranica PimEyes je taj što vi date svoje fotografije, a ona ih koristi za pronalaženje svih vaših slika dostupnih na internetu. Ova tehnologija omogućuje identifikaciju fotografija online pomoću veštačke inteligencije.

Nazvana je “najuznemirujućom veb stranicom s veštačkom inteligencijom na internetu”.

Dajući svoje fotografije stranici PimEyes, omogućujete joj da pronađe sve vaše fotografije dostupne na internetu. Dok neki smatraju da je ovo zanimljiva mogućnost, drugi je opisuju kao “san svakog uhode”, jer jednom kada imaju jednu vašu fotografiju, mogu je koristiti za pronalaženje drugih.

Stranici treba samo nekoliko sekundi da pronađe druge fotografije na temelju jedne, što predstavlja izazov za privatnost na internetu. PimEyes takođe može prepoznati osobe slične vama s kojima delite karakteristike lica.

Iako je neki hvale na sva usta navodeći primer da je “pronašla ko je koristio moje lice bez mog pristanka” i omogućila preduzimanje mera za uklanjanje takvih slika s veb stranica, postoji i rizik za privatnost.

Ukoliko su vaši profili na mrežama javni, onda možete očekivati da su vaše fotografije preuzimane i nalaze se na raznim mestima na internetu. Čak i ako su vaše fotografije postavljene na privatnim profilima na društvenim mrežama, postoji mogućnost da se rasprše po internetu, prenosi Ladbible.

Tagovi:
Pročitajte još: