fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Užas na Filipinima: Tokom katoličke mise ekspolodirala bomba, četiri osobe poginule!

Katolička misa

U eksploziji bombe tokom katoličke mise u obrazovnoj ustanovi u gradu Maraviju na jugu Filipina, poginule su četiri osobe, a ranjena je nekolicina ljudi, Filipinske vlasti su danas podigle stanje pripravnosti bezbednosnih službi na najviši nivo i saopštile da je reč o činu islamskog terorizma.

– Najoštrije osuđujem besmisleno gnusno zlodelo koje su počinili inostrani teroristi. Ekstremiste koji vrše nasilje protiv nevinih uvek ćemo smatrati neprijateljima našeg društva – izjavio je filipinski predsednik Ferdinand Markos mlađi, prenosi Rojters.

Eksplozija u gradu koji su 2017. godine pet meseci kontrolisali militanti Islamske države, dogodila se nakon ubistva 11 ekstremista u petak, u vojnoj operaciji u provinciji Magindanao del Sur, udaljenoj oko 200 kilometara od Maravija.

Pozivajući na smirenost, Markos je objavio na platformi Iks (Tviter) da je naredio policiji i vojsci da “obezbede zaštitu i bezbednost civila i ranjivih zajednica”.

– Budite sigurni da ćemo počinioce ovog nemilosrdnog čina privesti pravdi – izjavio je general filipinske armije Gabrijel Virej III, ocenivši da je u pitanju “akt terorizma”.

Tagovi:
Pročitajte još: