Vakcinacija zdravstvenih radnika u Somboru

Nakon početka masovne imunizacije građana Sombora, koju sprovodi Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, u saradnji sa Crvenim krstom Sombor i Štabom za vanredne situacije, a koja se odvija u hali Mostonga, nastavljena je imunizacija zdravstvenih radnika, gde je njih dvadeset primilo vakcinu protiv koronavirusa, proizvođača „Sinofarm“ iz Kine. VD direktora bolnice „Dr Radivoj Simonović“, dr Dragan Rastović, jedan je od lekara koji su primili kinesku vakcinu protiv kovida 19. 

-Apelujem na sve građane da se odazovu masovnoj imunizaciji, jer je neophodno što ranije steći kolektivni imunitet, da bismo se vratili normalnim aktivnostima, te da bi se pandemija koronavirusa, koja traje već više od deset meseci kod nas, konačno završila, rekao je Rastović.

Prvog dana imunizacije, vakcinu je primilo 250 građana, koji su se prijavili preko portala e-Uprave, u zakazanom terminu. Prvi vakcinisani pacijenti su primili Fajzerovu vakcinu, dok se ovih dana, masovna imunizacija vrši kineskim vakcinama, a očekuje se da uskoro stignu i vakcine ruskih proizvođača. Vakcinacija se vrši svakog dana od 8 do 15 časova.