Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vaša odeća je dobila ustajali miris? Evo kako da ga potpuno uklonite i to bez pranja

Garderoba

Uzrok ovog mirisa su bakterije koje se razvijaju u toplim i vlažnim uslovima. Odeća može dobiti karakterističan miris ustajalosti ako ostane dugo vlažna u veš mašini, ako se skladišti u ormaru dok je još vlažna ili ako se suši u prostoriji s lošom ventilacijom. Srećom, ovaj neprijatan miris se može ukloniti bez potrebe za pranjem.

Jedan od čestih načina je korišćenje alkohola. Odeća se jednostavno poprska alkoholom, što neutrališe ustajali miris.

Drugi način je korišćenje papira za pečenje. Potrebno je natopiti papir vodom u koju ste dodali nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Kada se papir potpuno osuši, stavite ga u ormar zajedno sa odećom. Papir za pečenje ima svojstvo upijanja vlage, što će sprečiti da odeća dobije ustajali miris, dok će istovremeno obogatiti garderobu mirisom ulja koje ste koristili.

Još jedan savet je korišćenje sode bikarbone. Možete napraviti mešavinu sode bikarbone i vode, pa tu smesu poprskati po odeći pre nego što je ostavite da se provetri na svežem vazduhu. Soda bikarbona će apsorbovati neželjene mirise i osvežiti vašu odeću.

Takođe, možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja u ovu mešavinu za dodatni miris. Nakon što se odeća provetri, miris će biti uklonjen, a garderoba će biti osvežena i spremna za nošenje.

Tagovi:
Pročitajte još: