fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vaše omiljeno mesto za piće otkriva mnogo toga o vama: Da li ste depresivac, ekstrovert ili zračite samopouzdanjem?

Često se smatra da su ljubitelji viskija samopouzdani, dok oni koji biraju pivo znaju kako se opustiti. Ali, može li stvarno vaš izbor pića reći nešto dublje o vama?

Nedavno vođena studija pod vodstvom psihologa Petera K. Džonsona sugeriše da možemo izvući zaključke o ličnosti ne samo gledajući što ljudi piju, već i gde preferiraju piti.

Oni koji uživaju u viskiju često su samopouzdani, dok su ljubitelji vina ili jabukovače pristupačni, društveni i skloni ispijanju van kuće. Ljubitelji piva, sa druge strane, često uživaju u jednostavnim užicima i gledaju na neugodne situacije kao prolazne, navodi se u studiji.

Ispitanici su odgovarali o omiljenom piću, ali i o mestu gde najviše vole da konzumiraju alkohol. Oni koji preferiraju dom su, prema istraživanju, skloniji tuge i pesimizmu u poređenju sa onima koji izlaze u javne prostore.

Naučnici tvrde da su konzumenti koji uživaju u alkoholu kod kuće skloniji depresiji, sugerirajući da im konzumacija alkohola na tom mestu pomaže suočiti se sa negativnim emocijama.

S druge strane, sudionici koji biraju žestoka pića i nazdravljaju izvan kuće otvoreniji su za zabavu i druženje sa prijateljima. Iako je nekima od njih ispijanje alkohola kod kuće nezamislivo, Džonson i njegov tim zaključuju da procena nečije ličnosti na temelju omiljenog pića nije dovoljna za stvarno razumevanje nekoga.

Tagovi:
Pročitajte još: