Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vatrena stihija odnela 38 života: Požar u fabrici hemikalija u Kini, buldožerom rušili zid!

Požar u Kini

U požaru u kompaniji koja se bavi trgovinom hemikalija i drugom industrijskom robom, u centralnoj kineskoj provinciji Henan, poginulo je 38 ljudi.

Još dve osobe su povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Požar je prijavljen u ponedeljak u popodnevnim satima. Vatrogascima je bilo potrebno oko tri i po sata da vatrenu stihiju stave pod kontrolu, prenosi AP. Dogašivanje je trajalo još nekoliko sati.

Na snimcima koji su objavljeni vide se plamen i dim koji izbijaju iz dvospratne zgrade. U jednom trenutku se vidi i i kako je uz pomoć buldožera srušen zid kompanije u plamenu. Na snimcima koji su zabeleženi tokom noći, vidi se kako vatrogasci pregledavaju ruševine sa produžnim merdevinama i baterijskim lampama.

Nakon dogašivanja vidi se da je potpuno uništeno i nekoliko vozila.

Za sada nije poznato šta je uzrok požara ili o tome kako je toliko zaposlenih poginulo.

Kina ima dugu istoriju industrijskih nesreća izazvanih nedovoljnim poštovanjem bezbednosnih mera i procedura.

Loši uslovi skladištenja, zaključani izlazi i nedostatak vatrogasne opreme često se navode kao direktan uzrok izbijanja požara, navodi agencija.

U eksploziji 2015. godine u skladištu hemikalija u severnom lučkom gradu Tjenđinu poginule su 173 osobe, većinom vatrogasci i policajci. Utvrđeno je da su hemikalije lažno registrovane i uskladištene, a lokalni zvanični su bili saučesnici u ignorisanju potencijalne pretnje.

Tagovi:
Pročitajte još: