Važne pobede Borca i Radničkog u prvenstvu

Od fudbalskih ekipa iz opštine Odžaci, uspešan vikend imali su Borac i Radnički 1918 koji su ostvarili važne pobede na domaćem terenu. Bez pobednika su završene utakmice u Karavukovu i Bačkom Brestovcu.

Vojvođanskoj ligi “Sever” odigrane su utakmice 9. kola. Polet iz Karavukova i BSK iz Bačkog Brestovca igrali su na svom terenu protiv Bajše, odnosno Crvenke, a obe utakmice završene su rezultatom 1:1. Tekstilac iz Odžaka je gostovao u Somboru kod ekipe Radničkog, a domaćin je slavio sa 3:2.

Na tabeli Tekstilac je trenutno šesti sa 16 bodova. Polet na trinaestom mestu ima 8, dok je BSK na dnu sa 3 boda. Vodeći Radnički 1912 iz Sombora ima gotovo savršen učinak u prvih devet kola (25 bodova).

Narednog vikenda sve tri ekipe iz opštine Odžaci igraće na strani. Tekstilac putuje u Turiju na megdan ekipi Mladosti, BSK se sastaje sa Slogom u Čonoplji, dok Polet ide na noge lideru Radničkom 1912.

Područnoj ligi Sombor na programu je takođe bilo 9. kolo. Rusin je u Ruskom Krsturu bio bolji od OFK Odžaka, završeno je 3:0, dok je Radnički 1918 kao domaćin u Ratkovu sa 4:1 savladao Borac 46 iz Obrovca.

Ratkovčanima je to bila treća pobeda u aktuelnom prvenstvu i sa 10 bodova zauzimaju 12. mesto na tabeli. OFK Odžaci su na začelju sa tri boda, koliko ima i Polet iz Sivca. Na vrhu su Stari grad iz Bačke Palanke i Budućnost iz Paraga sa 18 bodova.

Radnički u sledećem kolu gostuje kod lidera Starog grada, dok OFK Odžaci dočekuju drugu ekipu iz Bačke Palanke, Krila Krajine.

Omladinac iz Deronja i Zadrugar iz Srpskog Miletića doživeli su poraze na gostujućim terenima u 7. kolu Međuopštinske lige Sombor 1. razred. Deronjčani su izgubili od vodećeg Alekse Šantića rezultatom 1:0, dok je od Zadrugara bolji bio Kordun iz Kljajićeva koji je slavio sa 3:1.

Aleksa Šantić je vodeći sa 18 bodova. Omladinac je ostao na 12 bodova i trenutno je peti, dok je Zadrugar pretposlednji sa četiri boda.

U Deronjama se narednog vikenda sastaju Omladinac i Dunav iz Bačkog Monoštora, dok će Zadrugar dočekati OFK Šikaru.

derbiju jeseni Međuopštinske lige Sombor 2. razred, Borac je u Bačkom Gračacu sa 2:0 savladao prvoplasirani Stanišić 1920. Takođe u 7. kolu, Panonija iz Lalića je izgubila na gostovanju u Riđici kod Graničara 3:0, dok je Lider iz Odžaka bio slobodan.

Stanišić je i pored prvog poraza u prvenstvu zadržao lidersku poziciju sa 18 bodova, a prati ga Borac sa 16 bodova i utakmicom manjem. Lider na četvrtom mestu ima 12 bodova, a Panonija je sedma sa 7 bodova.

Gračani u sledećem kolu gostuju kod Sporta iz Bezdana, Lider putuje u Stanišić, dok Panonija dočekuje ekipu Telečke.

Izvor: Radio Odžaci