Veće donelo Odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji opštine Kula

Danas je održana 87. sednica Opštinskog veća opštine Kula na kome su članovi Veća doneli Odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji opštine Kula. Opštinsko veće opštine Kula ovaj javni poziv objavljuje nakon dobijene saglasnosti od Ministarstva rudarstva i energetike, a isti se raspisuje radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Kula.

-Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Kula, rekla je Suzana Musić, saradnik na poslovima energetskog menadžmenta u Odeljenju za Investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment u Opštinskoj upravi Kula.