Veliki uspeh karatista “Hajduka” u Slovačkoj

Na prestižnom međunarodnom turniru u slovačkom gradu Nitri, Karate klub “Hajduk” je (30.11.2019.) nastupio sa 14 takmičara i osvojio 7  medalja u pojedinačnoj konkurenciji u borbama i to: 1 zlatnu, 1 srebrnu i 5 bronzanih. Na turniru su se najviše istakli Rastko Baturan koji je superiorno osvojio 1. mesto sa ostvarene četiri pobede bez izgubljenog poena i Aleksandra Đikić, koja je nastupila u dve uzrasne kategorije (kadetkinje i juniorke) i u obe osvojila 3. mesto, uz veliki broj mečeva i odličan učinak. Ostali osvajači medalja su  demonstrirali visok nivo kvaliteta i forme i pokazali uzlazni trend, kao i da sazrevaju u izuzetno ozbiljne borce.

“Ovo svakako najveći uspeh ove takmičarske godine za naš klub”, ističe trener KK Hajduk Kula, Nikola Greber  i dodaje da ovaj turnir ima posebno značenje jer je organizator najbolji karatista u istoriji Slovačke Klaudio Farmadin, koji je nastupao za “Hajduk” kao pojačanje za Premijer Ligu Srbije 2007. On je podsetio da je te godine  po prvi put u istoriji kluba,  uz njegov izuzetan doprinos, Hajduk  bio pobednik ovog takmičenja.

Međunarodni turnir predstavlja jedan od najjačih turnira u Evropi za mlađe uzrasne kategorije i nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske Karate Federacije (EKF). Učestvovalo je preko 650 boraca iz 10 zemalja mahomsa svojim reprezentacijama i regionima.

Narednog vikenda u Sloveniji (Brežice) se održava Balkanski Šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore i iz našeg kluba je posle uspešnog nastupa u Slovačkoj, spisak selektora proširen na 4 imena i to: Aleksandra Đikić Aleksandra (kadetkinje), Natalija Seratlić (juniorke), Marko Međedović (kadet) i Luka Giric (kadet).

Medalje su osvojili:

– Rastko Baturan  (muške nade -55kg) – 1. mesto

– Marko Međedović (juniori -55kg) – 2. mesto

– Aleksandra Đikić (kadetkinje -54kg) – 3. mesto

– Aleksandra Đikić (juniorke -53kg) – 3. mesto

– Marko Pucar (kadeti – 57kg) – 3. mesto

– Dušan Veselinović (juniori -76kg) – 3. mesto

– Luka Giric (kadeti -70kg) – 3. mesto

Izvor: kula.rs