Veselin Milićević pobednik crvenačke „Bulke“

Dečija pesma „Leto na salašu“, pesnika Veselina Milićevića, osvojila je prvo mesto na ovogodišnjem 26. međunarodnom festivalu pesnika za decu „Bulka 2019“. Po tradiciji festivala Milićević će biti nagrađen objavljivanjem knjige pesama.

Veselinu Milićeviću je ovo peto učešće u finalu a njegova pesma proglašena je za najbolju među ukupno 160 prispelih radova. Inače, ovogodišnja titula nije prvo priznanje za književnika iz Vrbasa na ovom mestu, jer je prethodne godine osvojio drugu nagradu žirija i nagradu publike. Ovenčan „Bulkom“, Milićević je stigao do jubilarne, 40. nagrade iz oblasti književnosti. Pisanjem se bavi od 1980. godine, a na festivalima učestvuje petnaestak godina. U finalnoj večeri Festivala pesnika za decu „Bulka“ učestvovalo je 10 pesnika za decu, a po oceni stručnog žirija, pored Milićevića, drugo mesto je pripalo Sonji Milovanović iz Lajkovca koja je dobila i „Fejsbuk nagradu publike“ i Milošu Dunčeviću iz Smedereva koji je osvojio treće mesto.

Takođe, dodeljena je još i nagrada publike, koja je pripala Stevanu Miloševiću iz Vranja, kao i crkvena nagrada za najduhovniju pesmu koja je otišla u ruke Aleksandru Janjuševiću iz Kragujevca.

Festival je organizovao Dom kulture Crvenka, a pod pokroviteljstvom opštine Kula.