fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vesić: Građevinska industrija Srbije nastavlja da raste!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da građevinska industrija Srbije nastavlja da raste i da je procena da je u 2023. ukupna vrenost izvedenih građevinskih radova u odnosu na godinu ranije porasla za 16,1 odsto u tekućim cenama.

On je istakao da je prema najnovijim podacima Republičlog zavoda za statistiku vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije u četvrtom kvartalu 2023. u odnosu na isti period 2022. porasla u tekućim cenama za 13,9 odsto, a u stalnim za 11,1 odsto.

Prema Vesićevim rečima, ovako dobri pokazatelji potvrđuju ispravnost zakonskih rešenja koje je donela država kako bi uprostila procedure, ubrzala izdavanje građevinskih dozvola, ali i oslobodila duže od decenije zarobljene lokacije ukidanjem konverzije uz naknadu, i pružila dodatnu sigurnost investitorima.

– Siguran sam da će ovi rezultati biti podstrek za dalji rast građevinske industrije u Srbiji i njenom još većem učešću u BDP naše zemlje. Idemo dalje! – napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Tagovi:
Pročitajte još: