Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vesić obišao radove na državnom putu Lalić-Odžaci

Goran Vesić I Goran Nikolić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je radove na deonici državnog puta od Lalića do Odžaka, koji su u završnoj fazi. Nakon više od 50 godina, kompletno je rehabilitovana pomenuta deonica u dužini od 7,3 kilometara.

Vesić je ovom prilikom istakao da je opština Odžaci jedna od najlepših u Vojvodini, ali da je bila dugo zapostavljena, te da je u ovoj godini konačno urađeno 25 kilometara puteva, što je koštalo nešto više od 500 miliona dinara, odnosno 4 miliona evra. Ministar je naglasio da će nastaviti u sledećoj godini da se radi ovaj put od Lalića u pravcu prema Ruskom Krsturu, koji je delom na teritoriji Odžaka, isto tako u planu je da se sledeće godine radi i deonica od Bača do Odžaka u dužini od 14 kilometara, tako da je plan ministarstva da uloži preko 6 miliona evra samo u opštinu Odžaci i da se na taj način skoro svi važniji lokalni putevi pokriju.

Prema rečima ministra Vesića po prvi put postoji plan u saradnji sa lokalnim samouprava šta se radi na teritoriji svake opštine, tako da ako se nastavi ovim tempom u naredne 2 godine će se sigurno završiti svi važniji putni pravci. Na ovaj način sprovodi se politika predsednika Aleksandra Vučića, da se ne grade samo brze saobraćajnice i auto-putevi, već da se grade i lokalni putevi i da se svako mesto u Srbiji razvija. Dobri putevi znače investicije, investicije znače više radnih mesta, a više radnih mesta znači bolji životni standard i bolji komfor života ljudi.

Predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić, zahvalio se ministru na poseti i posvećenosti da prepozna probleme, kao i na spremnosti da te probleme rešava. On je naglasio da je u našoj opštini u ovoj godini urađeno 25 kilometara državnih puteva. Na putu Lalić- Odžaci, koji su Putevi Srbije uradili u saradnji sa ministarstvom, zadnji put su ovakvi radovi urađeni 1971. godine, 52 godine je put održavan, ali nije nikad presvučen, kao što je sada urađeno u celoj dužini. Predsednik opštine je ovom prilikom istakao i zamolio ministarstvo da ukoliko je u mogućnosti uradi i deonice prema Srpskom Miletiću i Deronjama, na taj način bi bili sanirani svi putevi u našoj opštini, što bi olakšalo i saobraćaj i bezbednost saobraćaja.

Tagovi:
Pročitajte još: