fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vesić: Završetak radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin do kraja godine

Put

Deonica Sremska Rača – Kuzmin trebalo bi da bude gotova do kraja godine, dok je planirani završetak radova deonice Ruma – Šabac – Loznica predviđen do kraja 2024. godine, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom razgovora sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom.

Vesić je prilikom razgovora o jačanju saobraćajnih, a pre svega drumskih i železničkih veza sa ministrom Fortom, rekao i da je za put Požega – Kotroman urađen projekat, kao i da se tokom naredne godine očekuje potpisivanje ugovora i početak realizacije, navodi se na sajtu Vlade.

– U ovom trenutku rade se tri brze saobraćajnice koje će povezivati Srbiju i BiH, a to su Sremska Rača – Kuzmin, koja je deo autoputa Beograd – Sarajevo, brza saobraćajnica Ruma – Šabac – Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, kao i put Požega – Kotroman, koji će omogućiti vezu prema Višegradu – rekao je Vesić.

Kako je preneto, na sastanku su razmatrani i mogući zajednički projekti u avio i železničkom saobraćaju, a definisan je i projekat sa kojim će dve zemlje zajedno konkurisati za sredstva EU.

– Od izuzetnog je značaja da se železnički koridor, koji ide od Banjaluke preko Doboja i Tuzle na Zvornik i dalje u Srbiju, oživi i modernizuje – istakao je tom prilikom ministar Forto.

On je naglasio da je protok ljudi i robe ključan za razvoj i Bosne i Hercegovine i Srbije, navedeno je na sajtu Vlade.

Pogledajte i našu info-mapu Izgradnja auto-puteva i brzih puteva u Srbiji i regionu.

Tagovi:
Pročitajte još: