Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) 11. i 12. MAJA U CRVENKI SE ODRŽAVA MANIFESTACIJA “SLATKI DANI U SRCU BAČKE”

Narednog vikenda, tačnije 11. I 12. Maja u Crvenki se po drugi put organizuju “Slatki dani u srcu Bačke”, manifestacija specifična po mnogo čemu I koja je za veoma kratko vreme postala brend ovog kraja.

Ono što očekuje sve posetioce ovog festivala, jeste, pre svega promocija lokalnih resursa i potencijala koji će biti predstavljeni kroz folklor, stare običaje, pesmu i igru, i kao prilika da se posetioci druže, uživaju i zabavljaju.

Organizatori ove manifestacije MZ Crvenka I Turistička organizacija opštine Kula, očekuju veliki broj izlagača sa svojim slatkim proizvodima, a da bi se svi osećali prijatno, obezbedjen je I bogat kulturno umetnički program:”Crvenka je u staroj Jugoslaviji imala nadimak “Najsladje selo”, pa je nekako bilo I logično da organizujemo Slatke dane u Crvenki. Očekuje nas zaista bogat program ta dva dana, od mažoretkinja iz Sonte, preko folklore, starih zanata do velikih koncerata Tropico benda u petak, I Ane Kokić I Harisa Džinovića u subotu”, rekao je Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije Opštine Kula.

Manifestacija “Slatki dani u srcu Bačke” promoviše život brojnih generacija, kao i lokalne autentičnosti kroz sport, kulturu, gastronomiju i etno sadržaje po kojima je Crvenka takođe prepoznatljiva, a pored organizatora MZ Crvenka I Turističke organizacije Opštine Kula, veliku pomoć u organizaciji su pružili Fabrika šećera “Crvenka” I Fabrika biskvita “Jaffa”.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=XMzp0ldCbX0[/embedyt]

Tagovi:
Pročitajte još: