(VIDEO) Akcija ozelenjavanja priobalnog područja u Crvenki

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“, članovi Eko-školice, pod nadzorom ekologa Ratka Đurđevca, učestvovali su u akciji ozelenjavanja obale Velikog bačkog kanala. 

„Eto mi smo iskoristili priliku što imamo ovde jednu ekipu u Crvenki, koja je razrađena kroz naš zajednički projekat „Kružna ekonomija u školama“ i „Ekološko dvorište“ koje sami održavaju već nekoliko meseci tako da smo eto zajedno izašli sa našim volonterima Ekološkog pokreta da zasadimo tridesetak sadnica hrasta, jasena i platana“, rekao je Ratko Đurđevac iz Ekološkog pokreta Vrbas. 

Pre nekoliko godina, nakon akcije čišćenja kanala, velike količine zemlje su nanete na obalu, a dosta drveća je bilo neophodno ukloniti, te su upravo iz tog razloga odabrali obalu za akciju pošumljavanja. 

„ Taj pojas ja eto verujem da će biti održavan zbog toga što znam da ova deca su sada već dovoljno svesna, imaju dobru koordinatorku, оno što je važno, da smo i mi stalno tu u pomoći i da prosto nismo ih napustili sa završetkom tog našeg projekta“, dodao je Đurđevac. 

Koordinatorka Eko-školice je Jelena Kerekeš, koju članovi ovog ekološkog tima posebno poštuju i vole. Akcija je izvedena uz saglasnost Vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“.

Ovaj sadržaj deo je projekta “Zelena energija”, sufinansiranog od strane opštine Kula.