Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Akreditovano 10 programa Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju

Milan Stakić

Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor kontinuirano radi na unapređenju usluga koje nudi. U prethodnom periodu, završen je proces akreditacije programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno pri Zavodu za unapređivanje obrazovanja. Čak 10 programa Centra dobili su akreditaciju i sprovodiće se u narednim godinama. Direktor Centra, Milan Stakić, govori o programima ove ustanove koji su prošli proces akreditacije.

„Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor je ovom prilikom ostvario pravo na akreditaciju 10 sopstvenih programa. Mislim da je to izuzetna vest, kako za sam Centar, tako za ceo Grad Sombor, jer njegovo čedo, koje je rođeno pre tri godine je ušlo u ozbiljnu konkurenciju sa svim ostalim centrima u Srbiji, a i šire. Smemo, između ostalih programa koji su prošli, da posebno pohvalimo i da istaknemo program 3D modelovanja, koji je jedini akreditovani ove vrste u Republici Srbiji, a i šire“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Pored 3D modelovanja, u oblasti informatike akreditaciju su stekli i programi pametne automatizacije i STEAM edukacije. Takođe, akreditacija je dobijena za dva programa iz oblasti opštih pitanja nastave, po jedan iz prirodnih nauka i fizičkog vaspitanja, kao i tri iz oblasti vaspitnog rada. Ovim programima, Centar će korisnicima pružiti mogućnost da svoj profesionalni razvoj prilagode savremenim potrebama.

Lista odobrenih programa stalnog stručnog usavršavanja, za školsku 2022/23, 2023/24 i 2024/25. godinu:

VASPITNI RAD

1. „Škola bez diskriminacije“
2. „Uloga, zadaci i značaj odeljenskog starešine u vaspitno-obrazovnom radu“
3. „Zajedno protiv nasilja“

INFORMATIKA

1. „3D modelovanje“
2. „Revolucija 4.0 – pametna automatizacija“
3. „STEAM edukacija“ (Science Technology Engeneering Art Mathematics – Nauka, tehnologija, inžinjerstvo, umetnost, matematika)

OPŠTA PITANJA NASTAVE

1. „Hibridna nastava kao model nastave na daljinu i savremena podrška novim vidovima učenja i komunikacije“
2. „Integrativna nastava u oblasti matematike i likovne kulture“

PRIRODNE NAUKE

1. „Istražujemo prirodne pojave“

FIZIČKO VASPITANJE

1. „Organizacija, evaluacija i vrednovanje aktivnog časa fizičkog i zdravstvenog vaspitanja“

Tagovi:
Pročitajte još: