Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Apatin: Počelo obeležavanje Svetosavske nedelje

Apatin: Svetosavska nedelja

Brojnim aktivnostima, jutros je u Apatinu započeto obeležavanje Svetosavske nedelje. U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, organizovane su sportske aktivnosti u hali “Rade Ratko Vejin”, a potom je u školskoj biblioteci upriličena dodela diploma nagrađenim učenicima na literarnom konkursu.
„Kao i svake godine, tako i ove godine, u sklopu Svetosavskih aktivnosti naša škola organizovala je literarni i likovni konkurs, te smo danas iskoristili priliku i podelili male poklončiće za naše učenike koji su osvojili nagrade. To su prvo, drugo i treće mesto. Inače, likovni radovi su izloženi u Galeriji „Meander“, koja će večeras svečano otvoriti izložbu sa početkom u 18 časova“, rekla je direktorka škole, Jasna Pavićević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Tim povodom, školu su posetili i članovi UG „Mali princ“, za koje su apatinski osnovci prikupljali sredstva na Novogodišnjem bazaru, krajem prošle godine, kada su prodavali ukrase i predmete koje su sami napravili.

„U toku decembra meseca, naša škola je imala projektnu nastavu, a cilj je bio osnivanje, odnosno organizacija Novogodišnjeg bazara. Na tom bazaru su skupljena značajna sredstva. Bazar smo organizovali poslednji nastavni dan u prvom polugodištu. Pedagoški kolegijum i tim je odlučio da značajna sredstva dodele Udruženju „Mali princ“ i našoj učenici Kalini Rašeti, koja je na kućnoj nastavi, tako da smo isto tako u sklopu Svetosavske nedelje odlučili da uručimo ta sredstva i zaokružimo negde sve ovo humanitarnim nekim radom i dobročinstvom“ , zaključuje direktorka Pavićević.

Nakon otvaranja izložbe u Galeriji, u 19 časova u Velikoj sali Kulturnog centra biće upriličena i Svetosavska akademija, a Sveta liturgija i sečenje slavskog kolača, održaće se u subotu, od 9 časova, u hramu „Sabor Svetih Apostola“, pored Dunava.

 

Tagovi:
Pročitajte još: