fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Apatin: Uručeni ugovori za 89 domaćinstava koja prelaze na ekološki prihvatljiviji način grejanja

Apatin: Uručeni ugovori za 89 domaćinstava koja prelaze na ekološki prihvatljiviji način grejanja 4

Sinoć je, u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, upriličeno potpisivanje ugovora sa krajnjim korisnicima Konkursa za kotlove. Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik predsednice opštine Apatin za komunalnu oblast i ruralni razvoj, Tomislav Silađi i ispred kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Danilo Trkulja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Kako ističe Danilo Trkulja, lokalna samouprava je i ove godine, kod Ministarstva za zaštitu životne sredine, učestvovala na Javnom pozivu za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora. Za ovu namenu iz budžeta resornog Ministarstva izdvojeno je 7,5 miliona dinara, dok je učešće opštine Apatin 2 miliona dinara.

„Cilj je bio da se postojeći sistemi grejanja na ugalj, drva i mazut zamene ekološki prihvatljivijim načinom grejanja, prelaskom na pelet i na gas. 89 korisnika, odnosno 89 domaćinstava po ovom Konkursu je dobilo sredstva, odnosno subvencije od 80% iznosa predračuna će biti finansirano“, istakao je Trkulja.

Opština Apatin trenutno sprovodi i Konkurs sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a koji će trajati i naredne 3 godine.

Tagovi:
Pročitajte još: