(VIDEO) Apatinke predstavljaju Dansku na ovogodišnjem takmičenju ,,Srbija u ritmu Evrope”

Manifestacija ,,Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine i osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

I ove godine, opštinu Apatin predstavljaće talentovana pevačica Zorana Mrđa, a podrška će joj biti mažoretkinje Mila Vračar i Minja Lazić.

Prema rečima Igora Karadarevića, direktora programa ,,Srbija u ritmu Evrope”, Apatinke, s obzirom na iskustvo i visoko zauzeto treće mesto prošle godine, imaju realne šanse da manifestaciju ove godine dovedu u Apatin.

„Devojka koja peva za Apatin već godinama je na Prvoj srpskoj televiziji, u okviru programa ,,Srbija u ritmu Evrope” i mi je smatramo našim projektom, zajedničkim projektom sa opštinom Apatin. Visoko mesto je zauzela sa svojom drugaricama prošle godine na takmičenju, a samim tim smo sada želeli da je vidimo u nekom novom svetlu. Otišli smo na zemlju koja do sada nije bila reprezent opštine Apatin i dobili su Kraljevinu Dansku“, rekao je Karadarević.

Zorana Mrđa, koja četvrtu godinu za redom nema konkurenciju u pevanju, prezadovoljna je pesmom koju su dobile za izvođenje, a sa nama je podelila svoje iskustvo iz prethodnih tamičenja.

„ Ja sam kroz ovo takmičenje za ove tri godine mnogo toga naučila vezano za pevanje. Radili smo dosta toga sa profesorom Milošem Markovićem. On me je naučio i neke tehnike pevanja i nekako, jako sam srećna zbog toga što sam ponovo deo svega ovoga“, ističe Zorana.

Kako saznajemo od Radovana Đukića, zamenika predsednice opštine Apatin, lokalna samouprava i ove je godine rado uzela učešće u programu ,,Srbija u ritmu Evrope”, s nadom da će ova opština biti idući domaćin manifestacije.

„Nadam se da će ove godine pobediti. Evo, čuli smo od Igora da su dobile Dansku da predstavljaju na takmičenju, tako da se nadam da će i otputovati u Dansku, tačnije da će pobediti i dobiti nagradno putovanje“.

Takmičenje ,,Srbija u ritmu Evrope” iz godine u godinu raste, a sa svim izabranim predstavnicima mesecima pre same manifestacije rade stručnjaci iz produkcije programa, što za mlade talente predstavlja nezaboravno iskustvo.