Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Bogat program Kulturnog centra „Laza Kostić“

KC Laza Kostić

U somborskom Kulturnom centru „Laza Kostić“ startuje nova sezona različitih programa namenjenih za posetioce različite dobi. Na Sceni za decu i mlade „Fabrika snova“, sutra i u subotu, biće održan Festival evropskog filma, koji publici nudi četiri projekcije filmova. Nešto više o tome, rekla nam je Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra.

„Prikazaćemo dva dugometražna igrana filma, „My Grandfather’s Demons“ i „Miss Viborg“ i nakon toga, sledećeg dana publiku očekujemo na projekcijama filmova „Ramona„ i filma „Murina„. Ono što je bitno ovaj program je besplatan za naše sugrađane. Dakle pozivam vas da uživate u evropskim filmovima i ono što ja kao gledalac mogu da kažem da evropski film nije ništa lošiji od američkog filma, zapadnog“, rekla je Šašić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Kada je reč o filmu, u skladu sa Dečijom nedeljom, 5. i 6. oktobra, biće prikazana tri animirana filma za naše najmlađe sugrađane. Prema rečima Vesne Šašić, Kulturni centar je pripremio i bogatu pozorišnu sezonu 2023/24. koja počinje u subotu, 7. oktobra od 17 časova, premijerom „Crvenkape“, a „Fabriku snova“ posetiće i naša čuvena pozorišna, televizijska, filmska i glasovna glumica, Ljiljana Stjepanović, koja će igrati u predstavi „Gospođa ministarka“, istog dana, od 20 časova.

Neizostavni deo repertoara ove kulturne ustanove su svakako „Somborske muzičke svečanosti“, koje će biti realizovane od 19. do 23. oktobra, a održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

„Ove godine, izuzetno bogat internacionalni program. Svi koncerti dešavaju se u Svečanoj sali Gradske kuće i svi termini koncerata su u 19 časova. Bogat program, zagrebački solisti, zatim nama već stari gost, Mate Bekavac, Majred Hiki, „Ekstra-devičanski romantizam“, osam veličanstvenih. Dolazi nam Simon Trpčevski, koga smo imali prilike da ugostimo u nekom od prethodnih izdanja SOMUS-a, ali ove godine zaista impozantan program“, zaključila je Šašić.

Tagovi:
Pročitajte još: