Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Dojić obišao radove na postavljanju molova

Obilazak radova na postavljanju molova - MAGIC FISH

Član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodanom Stanićem, obišao je radove na postavljaju molova na obali Velikog bačkog kanala.

Prema Dojićevim rečima, Grad Sombor nastavlja saradnju sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Magic fish“, te je nakon 50 molova koji su postavljeni tokom protekle godine, sada urađeno još novih 25 molova.

– Imamo 75 molova, molovi su na razmaku od 10 metara, znači 750 metara kanala je pokriveno sa mestima za pecanje. Napraviće se rukohvati i jarboli, sve u cilju da bi ovo pecalište moglo da organizuje i veće smorte ribolovaca. Važno je naglasiti da ova mesta za pecanje koriste svi građani Sombora, a ne samo sportski ribolovci, rekao je većnik Dojić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Damir Milošević predsednik Udruženja sportskih ribolovaca „Magic fish“, napomenuo je da je će projekat postavljanja molova biti od velikog značaja kako za pecaroše, tako i za sve ljubitelje prirode.

– Finansiranjem ovih molova, grad Sombor je dobio mogućnost organizacije velikih kako državnih tako i međunarodnih takmičenja, što ćemo ove godine da i iskoristimo, gde ćemo biti domaćini državnog izbornog prvenstva za kadete i mlađe i starije juniore. Ono što je još vredno da se pomene da u dugoj istoriji lovčkog takmičenja grad Sombor nikad nije bio domaćin ovako velike manifestacije, tako da i to treba da nam bude veliki uspeh, istakao je.

Milošević je dodao da će u saradnji sa lokalnom samoupravom u narednom periodu biti organizovane škole ribolova, edukacije za decu bez roditeljskog staranja i druga takmičenja, te da će ribolovačka staza duž Velikog bačkog kanala nositi ime „Somborski ribolovački raj“.

 

Tagovi:
Pročitajte još: