Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Doroslovo: Više radova realizovano, u planu i novi projekti

Doroslovo - dečije igralište 1

Doroslovo je ovih dana dobilo novo dečije igralište. Igralište je izrađeno na inicijativu Mesne zajednice “Doroslovo”, dok je realizator radova JKP „Zelenilo“ Sombor. Radovi su u potpunosti finansirani iz budžeta Grada Sombora, a s obzirom na to da je ovo naseljeno mesto bilo jedno od retkih na teritoriji Grada gde igralište nije bilo renovirano, odlučeno je da se to uradi ove godine.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i gradski većnik Đorđe Zorić, obišli su danas ovo naseljeno mesto i sa predstavnicima Mesne zajednice razgovarali o budućim planovima i projektima. Ratković je ovom prilikom naglasio šta je u ovom naseljenom mestu urađeno do sada po pitanju zaštite životne sredine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Ono što je bitno, da smo u Doroslovu u ovoj godini kompletno sanirali jednu divlju deponiju, a u planu nam je da u narednom periodu saniramo i drugu divlju deponiju. Ostalo je još da na jesen posadimo sadnice, kako bi kompletno završili ovu fazu sanacije“, rekao je gradonačelnik Sombora.

Ratković je naveo da je u bliskoj budućnosti na redu rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja.

„Završava se buster stanica u Staparu, tako da očekujemo da u narednom periodu, naseljeno mesto Doroslovo dobije pijaću vodu. Svakako da bih apelovao još jednom na sve građane Doroslova da se što pre završi zidanje šahtova, jer to je jedan od preduslova kako bi pustili u rad ovu Buster stanicu“, poručio je Ratković.

Gradonačelnik je takođe istakao da će u sklopu projekta participativnog budžetiranja, u Doroslovu ove godine biti izgrađena nova parking mesta kod groblja, a u sklopu redovnog održavanja puteva i ulica, biće uređena i cesta kod novog parkirališta.

Tagovi:
Pročitajte još: