Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) „Džimi komerc” pobednik „Ličkog višeboja“

Bački Brestovac - Lički višeboj

Proteklog vikenda, treći po redu „Lički višeboj“, koji se pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Turističke organizacije opštine Odžaci i Mesne zajednice „Bački Brestovac”, održan je u Bačkom Brestovcu.  Manifestacija je nastala sa ciljem da kroz sport i kulturu predstavi i neguje tradicija stanovnika Like, odakle je poreklom većina stanovnika Bačkog Brestovca.

Na samom početku, posetioci su imali priliku da prate atraktivna i zanimljiva takmičenja u tradicionalnim sportskim disciplinama – penjanju uz stožinu, nadvlačenju kuke i štapa, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Učešće na takmičenju uzelo je pet ekipa, a pored seniorskih ekipa, učešće su uzeli i juniori, koji su želeli da se okušaju u borbama.

Članica Organizacionog odbora i predsednica Saveta Mesne zajednice “Bački Brestovac”, Branka Lončar, naglasila je značaj ove manifestacije, te nam je rekla nešto više o samom događaju.

“To su ličke tradicionalne discipline, većinom discipline, gde se meri snaga. Ekipe su sastavljene od mladih ljudi”.

Po završetku takmičarskog dela, na programu je bio kulturno-umetnički program, a svi prisutni su uživali u muzici Džimija Stanića i Jovana Perišića.

Pobednik 3. Ličkog višeboja je ekipa „Džimi komerc” iz Prigrevice, vicešampionsko mesto zauzeli su „Kumovi”, dok su kao trećeplasirani završili „Lički majkani”.

Tagovi:
Pročitajte još: