fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Edukativni program Saveta za bezbednost saobraćaja oduševio mališane

Edukativni program Saveta za bezbednost saobraćaja oduševio mališane 8

U okviru preventivne kampanje Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, na Trgu Svetog Trojstva realizovane su višestruke aktivnosti, edukativno-zabavnog karaktera, namenjene pre svega deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a potom i srednjoškolcima, ali i svim ostalim građanima, svih generacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Tim povodom, Ministarstvo unutrašnjih poslova prezentovalo je najnoviju opremu i način rada, koji su posetioci imali priliku i da isprobaju, dok su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Sombor sproveli pokazne vežbe evakuacije i spasavanja u slučaju požara. Takođe, učešće u današnjem edukativnom programu uzeli su i volonteri Crvenog krsta, koji su demonstrirali vežbe pružanja prve pomoći.

„Naše današnje aktivnosti posvećene su svim građanima u cilju približavanja policijske profesije. Da upoznaju naš rad, da upoznaju materijalno-tehnička sredstva i opremu, i vozila kojima raspolažemo. Zajedno ćemo danas da upoznamo učenike osnovnih škola sa projektom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete koji se sprovodi, a to je „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Saobraćajna policija od prvog dana škole sprovodi svoje aktivnosti na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Shodno navedenom, radimo pojačanu kontrolu brzine kretanja, nepropisnog parkiranja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i svih ostalih prekršaja koji utiču na bezbednost svih naših učesnika“, rekao je Staša Kovačević, načelnik Saobraćajne policije.

Priređene su i mnogobrojne zanimljive i edukativne radionice, poligoni, kao i druge aktivnosti, kako bi se na adekvatan način pristupilo i najmlađim posetiocima, te kako bi im se oformila svest o važnosti poštovanja pravila u saobraćaju.

„Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, zajedno sa Policijskom upravom Sombor i Agencijom za bezbednost saobraćaja danas je organizovao ovu promotivnu i edukativnu radionicu za predškolce, osnovnoškolce i za naše maturante. Mi ćemo svakako nastaviti sa što više promotivnih aktivnosti kao što smo radili i u prethodnom periodu, to je nešto na šta smo ponosni, i apsolutni prioritet biće nam naši najmlađi učesnici u saobraćaju. Za koju nedelju krenuće dodatno opremanje zona škola, postavljanje kamera, pešačkih prelaza, kako bi ovi delovi u zonama škola bili još bezbedniji“, istakao je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković.

Ovom prilikom, nadležni su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da budu što pažljiviji, naročito u zonama škola, da prilagode brzinu uslovima i stanju puta, da ne parkiraju vozila u zoni škole, te time ne umanjuju vidljivost svih učesnika u saobraćaju, a naročito naših najmlađih učesnika.

Tagovi:
Pročitajte još: