fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Festival piva koji promoviše alternativnu muziku i najpoznatiji apatinski brend

Festival piva koji promoviše alternativnu muziku i najpoznatiji apatinski brend 10

Na plaži kraj „Plave ruže“ u Apatinu, stanovnici ovog ribarskog grada, ali i okolnih mesta već decenijama provode vrele letnje dane. Ovo je omiljena lokacija kako starijim sugrađanima, tako i mladima. Kako je ovaj prostor pogodan za razne vrste manifestacija i letnjih programa, Turistička organizacija opštine Apatin prepoznala je potencijal istog, pa od pre šest godina organizuje pravu poslasticu za mlade – Festival „Deer&Beer“, koji promoviše alternativnu muziku, ali i nadaleko poznati apatinski brend – pivo. Ove godine, manifestacija je zabeležila rekordan odziv posetilaca, što govori u prilog tezi da je apatinskoj sredini, pored brojnih drugih sadržaja, bio potreban i ovakav, usmeren na ono što posebno zanima mlade. Tako se „Deer&Beer“ praktično pretvorio u tradiciju. Više o samom konceptu Festivala, govori direktor Turističke organizacije opštine Apatin, Nemanja Jović.

-Ova manifestacija već šestu godinu po redu se održava, započeli smo je upravo zbog našeg možda i najpoznatijeg brenda, to je „Jelen“ apatinsko pivo i želeli smo da jedan novi muzički pravac, koji nije toliko zastupljen na našim manifestacijama, to je ova pank, rok muzika, nađe svoju publiku i u Apatinu i da privučemo fanove te muzike iz okruženja, iz drugih republika. Iz godine u godinu, Festival raste, to najbolje govori posećenost i njegova prepoznatljivost, i nadamo se da ćemo u godinama pred nama i dalje da širimo brend „Deer&Beer“ apatinskog Festivala piva. 

Ove godine, apatinskoj publici i njihovim gostima predstavili su se brojni izvođači, kako afirmisani, tako i neafirmisani. 

-Jedan cover bend, pod nazivom „Besom protiv“, zatim apatinski „Majkani“, možemo ih već zvati suorganizatorima Festivala, jer od početka su nastupali na svakom, i nadam se da ćemo tako i dogodine sa njima da se družimo. Tu su bile iz Beograda „Bolesna štenad“ i kao glavni bend „Brkovi“ iz Hrvatske, rekao je Jović.

 „Deer&Beer“ nije privukao samo lokalne posetioce, već i one iz Beograda, Novog Sada, ali i susednih država. Ono što se gostima sa strane najviše dopalo je upravo – lokacija održavanja Festivala. 

Dobro je. Sviđa mi se atmosfera, sviđa mi se plaža, ne sviđa mi se što je kratko trajalo. 

Na pitanje kako mu se dopala organizacija samog Festivala, jedan posetilac ima samo reči hvale.

Mogu da kažem da je stvarno dobra organizacija, i mnogo dobro su uradili i prvi koncert i drugi koncert i treći koncert. Znači, „Majkani“ su bili ekstra, „Štenad“ nenormalni, „Brkovi“ fantazija.  

Prema svemu što smo mogli da čujemo i vidimo na „Deer&Beer“ Festivalu, ovom svojevrsnom Festivalu piva, Apatin zaista ima šta da pruži i da pokaže. Ne samo tradicionalno Jelen pivo, nego i vrsne lokalne muzičare, a po gostoprimstvu je izlišno govoriti, budući da su Apatinci odavno prepoznati kao sjajni domaćini. To ih, u neku ruku, posebno obavezuje da sa takvom praksom nastave i u budućnosti. 

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANSIRAN IZ BUDŽETA OPŠTINE APATIN. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Tagovi:
Pročitajte još: