Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO-FOTO) Za crvenačku halu deset miliona dinara

Vlada AP Vojvodina je prepoznala značaj sporta za pravilan razvoj naših mladih naraštaja i zbog toga značajna sredstva ulaže u razvoj sportske infrastrukture. Upravo to je bio razlog što su danas u Kulskoj opštini boravili potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj. Visoke zvanice su najpre posetile sportski centar Crvenka gde su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić potpisali ugovor kojim pokrajinska Vlada obezbeđuje 10 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije sportske hale u Crvenki. Povodom ovog svečanog čina novinarima se obratio potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, koji je istakao da je opština Kula  na konkursu pokrajinskog sekretarijata za sport konkurisala sa nekoliko projekata, te da su ta dva projekta ispunila sve uslove:“ Danas je potpisan ugovor između Sekretarijata i opštine Kula, a radiće se prva faza rekonstrukcije ove sportske hale u Crvenki. Prva faza podrazumeva rekonstrukciju krova, mokrih čvorova i dela stolarije na ovom objektu kako bi se pre svega objekat sačuvao od neke dalje devastacije. Ta prva faza vredna je nešto više od 10 miliona dinara. Moramo krenuti ovim prvim korakom da sačuvamo halu od propadanja izgrađenu 1979.godine i praktično nikakvih ozbiljnijih ulaganja nije bilo od tada. Evo prvi put pokrajinska Vlada i pokrajinski sekretarijat za sport prepoznaje potrebu da se radi na obnavljanju sportske infrastrukture, ali i na izgradnji nove. Mislim da smo dužni da svim građanima pružimo približno jednake uslove za život i kvalitet života i u tom smislu je i ova naša današnja poseta Kuli, odnosno Crvenki, upravo u tom cilju“ naglasio je potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević.

Svoje zadovoljstvo potpisivanjem ugovora nije skrivao ni predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić koji je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost što su danas Crvenku posetili gospodin Milićević i gospodin Batez:“ Ono što ja želim u svoje lično ime i ime svih građana opštine Kula je da podsetim da u prethodne dve godine kako je formirana Vlada na čelu sa gospodinom Igorom Mirovićem, u opštinu Kula je po raznim konkursima stiglo preko milijardu dinara. Bezrezervna pomoć koju imamo u prethodnom periodu omogućila je da realizujemo niz značajnih projekata. Veliku zahvalnost u ime svih građana Crvenke, sve dece, svih sportista, što su prepoznali značaj ovog objekta, ovo je hram rukometa. 10 miliona je početak, za sledeću godinu budžetom i opština Kula će obezbediti deo sredstava kako bi nastavili i kako bi uspeli da do kraja 2019.godine završimo radove“ istakao je predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić.

Po rečima pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, Opština Kula je jedan od najboljih partnera pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu:“ Na teritoriji opštine Kula, imao sam priliku da se više puta uverim u stanje sportskih objekata. Jedna je od retkih opština da u svakom svom naselju ima adekvatnu sportsku dvoranu po nekim standardima, koji se propisuju za potrebe i razvoj sporta. Sport nije samo takmičarski, vrhunski sport je i potreba svih građana, sport je i kao baza u osnovi za nas najvažniji kroz školski sport. Naravno da bi obezbedili najbolje uslove moramo da vodimo računa i o tome“, dodao je Vladimir Batez pokrajinski sekretar za omladinu i sport.

Najzadovoljniji današnjim potpisivanjem ugovora, kojim će pokrajinska Vlada obezbediti deo sredstava za rekonstrukciju Crvenačkog hrama sporta, svakako  je direktor SC Crvenka Vladan Račić koji je naglasio  da je ovo predivan dan za Crvenku i za sve korisnike sportske hale „Slobodan Čile Mišković“:“ Došao je potpredsednik pokrajinske Vlade i dodelio nam sredstva za sanaciju i adaptaciju sportskog objekta u visini od 10 miliona dinara. Jako sam srećan, zadovoljan i hteo bih da se zahvalim pre svega pokrajinskoj Vladi i opštinskoj upravi Kula, koja je videla šta znači za Crvenku sportska hala i rešila je da u narednom periodu od tri ili dve godine izvrši detaljnu sanaciju sportskog objekta.“ rekao je  direktor SC Crvenka Vladan Račić.

Tagovi:
Pročitajte još: