(VIDEO) Gradonačelnica obišla Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač i načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić obišli su danas Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor čije se sedište nalazi u zgradi Preparandije.

Skupština grada Sombora je u decembru prošle godine donela Odluku o osnivanju Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i od tada se radilo na uspostavljanju, rekonstrukciji  i opremanju prostora. Cilj je da se ovim Centrom unapredi postojeći sistem stručnog usavršavanja prosvetnih radnika na teritoriji Grada Sombora.

„Naša želja jeste bila da, pre svega ono što prosvetni radnici svakako imaju kao obavezu, a to je stručno usavršavanje, dodatne edukacije dobijanje bodova i ostvarivanje licenci mogu da ostvaruju u svom gradu, gradu Somboru, koji i inače slovi za grad obrazovanja. Uspeli smo da u odličnoj saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom jednu zgradu koja je od vajkada namenjena pre svega obrazovanju, osposobimo upravo za potrebe ovog Centra. Ovo je za nas posebno korisno, jer mi ove edukacije kroz budžet Grada Sombora svakako plaćamo, a ovim ćemo postići i određene uštede, veći broj prosvetnih radnika će moći da ostvari edukaciju, a svakako, širi cilj je da naša deca zahvaljujući bolje edukovanim prosvetnim radnicima sutra imaju daleko kvalitetnije obrazovanje“ rekla je ovom prilikom gradonačelnica Dušanka Golubović.

„Mi smo sad u mogućnosti da po ceni od 2000,00 dinara po nastavniku organizujemo u našem Centru obuku iz kompetencije K1 i time na petogodišnjem nivou na jednom predmetu i jednoj kompetenciji napravimo uštedu od 300 do 400 hiljada dinara“ istakao je direktor Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Milan Stakić.

Prva obuka na temu primene novih tehnologija u obrazovanju održaće se krajem septembra.