fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Grujičić i Vesić obišli pacijente povređene u sudaru dva voza

Grujičić i Vesić obišli pacijente povređene u sudaru dva voza

Ministri u Vladi Republike Srbije, dr Danica Grujičić i Goran Vesić, posetili su danas Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“, kako bi obišli pacijente povređene u sudaru dva voza, u blizini Odžaka. Dobrodošlicu su im poželeli državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, Dušanka Golubović, gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković i direktor Opšte bolnice, dr Dragan Rastović.

Dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja, izrazila je zadovoljstvo funkcionisanjem zdravstvenog sistema u Somboru, s obzirom da su zdravstveni radnici, medicinske sestra i lekari, odreagovali brzo i u skladu sa situacijom u kojoj su se našli.

„Svi su pacijenti zbrinuti. Trenutno su svi van životne opasnosti. Moja velika zahvalnost i kolegama koje su došle od kuće to veče i Hitnoj pomoći koja je izašla na vreme svima onima koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenata, jer zaista su odradili posao onako po svim protokolima, kako to služba zahteva, ako nešto funkcioniše, funkcioniše zdravstveni sistem i to moje kolege i medicinske sestre stalno dokazuju“, poručila je dr Danica Grujić i dodala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Direktor Opšte bolnice dr Dragan Rastović zahvalio se ministrima što su došli u Sombor da obiđu povređene pacijente, te nam je rekao nešto više o tome u kakvom se oni stanju nalaze.

„Povređeni su svi u stabilnom stanju i uskoro dvoje ili troje će napustiti bolničko lečenje. Mi smo u kratkom vremenskom roku, po saznanju da se desila ova nesreća angažovali još 30 zdravstvenih radnika, lekara, medicinskih sestara i tehničara, tako da smo sve povređene zbrinuli u roku od tri sata“, istakao je direktor Opšte bolnice Sombor.

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gorana Vesića, do nezgode je došlo ljudskom greškom.

„Ovde je u pitanju greška otpravnika vozova iz Ratkova. O tome se vodi istraga. On je već usmeno priznao svoju grešku, sada još železnička komisija radi u skladu sa zakonom i kada bude završila svoj Izveštaj, on će biti prosleđen svim nadležnim0 organima, Tužilaštvu i policiji, koji će zatim pre preduzeti sve druge korake, koji su koji su u skladu sa zakonom u ovakvim slučajevima 00.51“, rekao je Vesić i dodao da će resorno Ministarstvo raditi na tome da se napravi plan o boljoj kontroli zaposlenih, kako se ovakve tragedije ne bi događale.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, takođe se zahvalio ministarki Grujičić i ministru Vesiću na poseti, te je istakao i da će Grad dodatno pomoći povređenima.

„U petak smo još jednom videli da zdravstveni sistem u Somboru funkcioniše. Mi kao Grad Sombor potrudićemo se da svim povređenima koji su sa teritorije Grada Sombora, da zajedno i sa opštinom Odžaci i Novim Sadom pomognemo i samim tim pokažemo solidarnost“, istakao je Ratković.

Nakon obilaska pacijenata, ministri su obišli sve objekte Opšte bolnice, Neuropsihijatriju i Dom zdravlja u Mirnoj ulici, a dr Danica Grujičić najavila je ulaganja u oblast zdravstva u Somboru.

„Ono što će stići sigurno u toku sledeće godine je magnetna rezonanca. Nadam se da je to lepa vest za Sombor, Somborce, da ne moraju da idu u druge gradove za dijagnostiku“, zaključila je Grujičić.

Tagovi:
Pročitajte još: