Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Infrastrukturni projekti u Kuli – napredak na kvalitetnim temeljima

Infrastrukturni projekti u Kuli – napredak na kvalitetnim temeljima

Na teritoriji opštine Kula se, godinama unazad, kontinuirano ulaže u bazičnu infrastrukturu, bez koje ne bi bilo moguće unapređenje uslova života u ovoj sredini. S posebnom pažnjom, lokalna samouprava odnosi se prema razvoju infrastrukture, a u tekućoj godini urađeno je više važnih projekata. Više o tome govori predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

„Ono što je, i po iznosu angažovanih sredstava, i po značaju za opštinu Kula najupečatljivije i strateški za nas najbitnije jeste infrastruktura, završetak puta Sivac-Stapar, gotovo milijardu dinara vrednost radova, na teritoriji naše opštine. Taj put će biti završen ove godine. Potom put  Kruščić-Krstur, jeste da se radi o lokalnom putu, ali veoma bitnom putu, koji povezuje dva naseljena mesta na teritoriji naše opštine. I, tu je dalje infrastrukturno opremanje Industrijske zone u  Kuli. Ove godine gotovo 70 miliona dinara u izgradnju kanalizacione i atmosferske mreže u Industrijskoj zoni, i početak izgradnje nedostajućih puteva na samoj Industrijskoj zoni. Ukupna vrednost tih radova je takođe nešto preko 100 miliona dinara, izgradnja razvodnog postrojenja, čime je obezbeđena dodatna količina struje za Industrijsku zonu, i za investitore koji tu posluju. To su najznačajnije investicije, investicije koje direktno utiču na privrednu aktivnost i otvaranje novih radnih mesta“.

Lokalni put, na potezu od Ruskog Krstura prema Kruščiću, koji povezuje ova dva naseljena mesta i omogućava lakši protok ljudi i rasterećenje glavnih putnih pravaca, ove godine je temeljno rekonstruisan i proširen. Radove je, tokom godine, posetio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, koji je iskoristio priliku da istakne značaj sređivanja ove deonice lokalnog puta.

„Ovde se nalazimo na putu Ruski Krstur-Kruščić, koji se rekonstruiše, čija je širina bila 3 metra, sad će biti 6 metara, i to pokazuje koliko nam je važno da uradimo što više lokalnih puteva. Kad je u pitanju opština Kula, mi ćemo sledeće godine od samog Ruskog Krstura, da radimo prema Laliću, trenutno radimo Odžake-Lalić, tako da ćemo ih spojiti sa Odžacima, i počinjemo u februaru mesecu, martu da radimo rekonstrukciju ovog postojećeg puta Sombor-Kula, za to će biti odvojeno 20 miliona evra. I naravno, počinjemo da radimo „Smajli“, koji prolazi i kroz Sombor, i kroz Kulu, odnosno pored Kule i kroz Vrbas i na taj način će ovaj kraj zaista puno dobiti kad je u pitanju infrastruktura. To je, inače, naš plan, da, osim izgradnje brzih saobraćajnica i autoputeva, uradimo što više lokalnih puteva, onih koji su važniji, i na taj način da podignemo kvalitet života ljudi, jer ne postoji bolji način da se vidi koliko se to menja, kad pogledate postojeći put, i onaj koji će tako izgledati. Zaista planski razvijamo i ove lokalne puteve, koji su, ustvari, veza između različitih većih sredina. To podiže kvalitet života, i to pokazuje koliko Srbija napreduje“.

Opština Kula, u saradnji sa višim nivoima vlasti, intenzivno radi na pravljenju povoljnije privredne i poslovne klime, ali i na stvaranju boljih uslova za život njenih sugrađana. Planski, posvećeno i temeljno, ova lokalna samouprava unapređuje infrastrukturu, kako bi iz tih zdravih temelja rastao sveukupni kvalitet života, rada i funkcionisanja svih segmenata društva.

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANSIRAN IZ BUDŽETA OPŠTINE KULA. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Tagovi:
Pročitajte još: