Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Italijanski ambasador boravio u zvaničnoj poseti Gradu Somboru

Italijanski ambasador boravio u zvaničnoj poseti Gradu Somboru

Italijanski ambasador u Srbiji, Luka Gori, posetio je danas Grad Sombor, gde je zajedno sa gradonačelnikom, Antoniom Ratkovićem, obišao tri lokacije. Naime, oni su posetili fabriku „Agriserbia“ u naseljenom mestu Aleksa Šantić, „Proggeti“ u Somboru i Regionalnu privrednu komoru. Prema rečima gradonačelnika Sombora, Antonia Ratkovića, od velikog je značaja da se otvaraju nova radna mesta, a italijanske kompanije upravo tome doprinose.

„Obišli smo „Agriserbia“ u Aleksa Šantiću, gde smo videli najmodernije i plantažu i rasadničku proizvodnju, leske. Pogledali smo i liniju za sušenje i drago mi je što i „Agriserbia“ svake godine se razvija i sve više i više ima kooperanata, što govori o tome da dobro rade i da ova kompanija ima perspektivu. Takođe, drago mi je što smo obišli „F.LLI ROSSI SHOES“ u Industrijskoj zoni, najnovija fabrika i drago mi je što su sa 400 zaposlenih danas zapošljavaju 630 ljudi“, poručio je Ratković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

O značaju saradnje naše zemlje sa Italijom, istakao je i sam ambasador, Luka Gori.

„Drago mi je da sam danas bio u mogućnosti da posetim Sombor, kao i italijanske kompanije koje posluju na teritoriji Grada. Danas smo obišli dve takve kompanije, a na nivou cele Srbije postoji 1200 kompanija u italijanskom vlasništvu. Ove sve kompanije zajedno zapošljavaju 30.000 ljudi otprilike, što smatramo da je veoma značajna brojka. Privredna i poslovna saradnja Italije i Srbije se neguje i razvija“, poručio je ambasador Luka Gori.

Na sastanku koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori, prisustvovao je i direktor, Slobodan Stevančev, koji je podsetio da se najveća spoljno-trgovinska razmena dešava upravo sa Italijom.

„To je ¼ ukupne spoljno-trgovinske razmene koja se obavlja tamo. Na sreću imamo suficit i to u većem iznosu“, zaključio je Stevančev.

Tagovi:
Pročitajte još: