(VIDEO) Kulturni centar Apatin kreće sa svojim programima

Danas je u prostorijama Kulturnog centra u Apatinu direktorica ove ustanove Danijela Obradović, održala konferenciju za medije, na kojoj je predstavila planove za ovu godinu, koji su promenjeni zbog epidemije izazvane korona virusom.

„Što se tiče likovnog programa raspisana su dva konkursa i to za samostalnu izložbu za likovne stvaraoce opštine Apatin koji traje do 11.juna, kao i konkurs za međunarodnu izložbu eks librisa koji je otvoren do 30.septembra. U julu mesecu imaćemo vrlo zanimljivu audio vizuelnu izložbu mladog i telentovanog umetnika iz Beograda, te se nadamo da će privući mlađu publiku. Propušteno je nekoliko divnih izložba među kojima i izložba našeg ilustratora Boba Živkovića koji je trebao i da bude naš gost, ali na sreću dobili smo termin za narednu godinu“, rekla je Obradović.

Ona je najavila i obeležavanje Svetskog dan muzike koncertima na otvorenom, pozorišni festival na kom će se igrati profesionalne pozorišne predstave, kao i festival kratke forme „Potpis“, u okviru kojeg će, tokom tri dana publika imati priliku da vidi predstavu, filmsku projekciju, koncert i  međunarodnu izložbu eks librisa.

Direktorica je istakla renoviranje Male sale kao jedan od prioritetnih zadataka koji je uspešno urađen, te se sada nesmetano ova sala može koristiti za programe sa manje publike:“Mala sala koju smo adaptirali 2018. godine mnogo nam znači za manje programe i manji broj publike, te nam je u ovim okolnostima idealna za manje koncerte i predavanja koja planiramo da realizujemo u narednom periodu. Renovirali smo i toalet, te će publika koja posećuje programe u Maloj sali moći da ga koristi“.