(VIDEO) Kulturni centar Apatin organizuje niz dešavanja do kraja godine

Danas je u prostorijama Kulturnog centra u Apatinu direktorka ove ustanove Danijela Obradović, održala konferenciju za medije, na kojoj je predstavila planove za naredni period, koji su prilagođeni trenutnoj situaciji izazvanoj epidemijom Covid 19.

„Što se tiče Kulturnog centra, ono što nas očekuje jeste peti po redu Pozorišni festival. Imaćemo u tri dana tri predstave, tačnije, festival će trajati od 27. oktobra kada će nam gostovati Mina Lazarević i Nada Blam u njihovoj predstavi „Crveni šešir“. 29. oktobra imaćemo predstavu „Ovo nije državni posao“ koja je autorski rad glumice Danice Grbački iz Sombora, a za poslednji dan, kada ćemo i zatvoriti festival, 31. oktobar, gostovaće nam Ivan Bekjarev sa svojom monodramom „Smeh samo smeh“. Sve predstave igraće se od 19 časova u Velikoj Sali Kulturnog centra i cena karte za svaku predstavu iznosiće 400 dinara “, rekla je Obradović.

Ona je najavila i održavanje festivala kratke forme „Potpis“, koji se inače održava svakog septembra, ali je zbog celokupne situacije odložen za period od 12. do 14. novembra. Takođe za novembar mesec je najavljen i filmski program, u okviru kojeg će ponovo biti pokrenut 3D bioskop.

Za decembar mesec je najavljen koncert klasične muzike posvećen Betovenu i 250 godina od njegovog rođenja, a koncert će održati solistkinja Agota Vitkai Kučera, inače redovan profesor, doktor nauka i doktor umetnosti uz pratnju pijanistkinje Jelene Simonović Kovačević.

Direktorka je istakla da se moraju poštovati sve mere zaštite od Covid 19 virusa, te je u skladu s tim, obavezno nošenje zaštitnih maski na svim događajima, a biće i ograničen broj posetilaca.