Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Kulturni centar „Laza Kostić” organizuje bogat program u okviru manifestacije „Muzeji za 10”

Vesna Šašić

Kao i svake godine, Sombor tradicionalno učestvuje u nacionalnoj manifestaciji „Noć muzeja”, a paralelno sa ovom, u Somboru se održava i prateća manifestacija „Muzeji za 10”, koja će biti obogaćena mnoštvom različitih kulturno-umetničkih sadržaja. U okviru manifestacije, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor upotpuniće program, a o aktivnostima koje KC organizuje govori direktorka Vesna Šašić.

– Pripremili smo bogat program za ovogodišnju manifestaciju. Pre svega, u našoj Velikoj galeriji možete pogledati izložbu Živka Đaka, veoma važnog srpskog slikara. Izložbu će otvoriti Jerko Denegri, teoretičar umetnosti, jedan od najvećih likovnih kritičara na polju bivše Jugoslavije. Takođe, očekujemo i porodicu Vićić, vlasnike kolekcije radova Živka Đaka na otvaranju. Osim ove izložbe, očekuje nas i nastup Udruženja baletskih umetnika Srbije i to konkretno građani Sombora moći će da vide dve koreografske minijature. To su „Ekologija odnosa” autorke Mine Ćirić, dobitnice Nagrade ohrabrenja, kao i nastup Aleksandre Arizanović i to sa predstavom „Vrpca”. Ona će biti izvedena na Trgu Svetog Trojstva. I pored ove predstave „Vrpca”, tu je i koreografska minijatura „O ljubavi”, koju će Aleksandra Arizanović izvesti u Galeriji „Milan Konjović”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Tokom trajanja manifestacije, na Trgu umetnika (između Galerije Milan Konjović i Zmaj Jovine ulice, a u neposrednoj blizini Galerije KC), biće postavljen foto-ram sa natpisom „Noć muzeja 2022 – KC „Laza Kostić“ Sombor, sa prigodnim ambijentom za fotografisanje, kako bi posetioci imali lepu uspomenu sa ovog događaja.

Tagovi:
Pročitajte još: