Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Kulturni centar “Laza Kostić”-otvorena izložba fotografija Foto kino video kluba “Rada Krstić”

Danas je u Maloj galeriji Kulturnog centra Laza Kostić, otvorena 61. klupska izložba Foto kino video kluba ”Rada Krstić“. Pristiglo je 178 fotografija, od 25 različitih autora, a selektor izložbe bio je Miroslav Predojevć, majstor fotografije i sekretar Foto saveza Srbije. 
Predsednik Foto kino video kluba “Rada Krstić” Sombor, Dušan Kozoderović, istakao je odličnu saradnju Kluba i Kulturnog centra, te izrazio nadu da će takva saradnja biti nastavljena i narednih godina. “Ovo je klupska izložba, znači tu su samo članovi Kluba, a paralelno sa tim, tu je izložba, praktično svi stanovnici Zapadnobačkog okruga koje zanima fotografija, koji žele da prikažu svoj rad i svoje fotografije isto šalju fotografije, u istim terminima, isti je selektor bio, i te fotografije su bile zimus, u decembru mesecu, u Muzeju smo imali svečano otvaranje i onda su bile i te fotografije prikazane, s tim što ovde, s obzirom na ograničeni prostor, nismo mogli tu da stavimo, ali bude dobar odziv”, rekao je Kozoderović i naglasio da Klub postoji još od ’50ih godina, te da je osvojeno mnogo nagrada, posebno akcentujući da je ove godine, Sombor dobio drugog majstora fotografije u istoriji Foto kluba, a to je Ištvan Virag.

Direktorka Kulturnog centra, Vesna Paštrović, takođe je istakla zadovoljstvo zbog izložbe i potvrdila da će posetioci moći da uživaju u izloženim fotografijama do 9. avgusta.

“Nadam se da će ova izložba biti dobro posećena, ona će trajati do 09.08. Tada skidamo i izložbu iz Male galerije i uklanjamo izložbu iz Velike galerije i pripremamo se za jednu veliku svečanost u našem Kulturnom centru Laza Kostić Sombor, to je Somborski salon”, objašnjava Paštrović. 

Tagovi:
Pročitajte još: