Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) „Lemeš kulen fest“ okupio veliki broj posetilaca

„Lemeš kulen fest“ okupio veliki broj posetilaca 4

U organizaciji Udruženja građana „Lemeški kulen“ i Mesne zajednice „Svetozar Miletić“, a uz podršku Grada Sombora, održana je tradicionalna manifestacija „Lemeš kulen fest“. Događaju su prisustvovali ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušanka Golubović, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević i gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković sa saradnicima.

Darija Kisić, resorna ministarka, istakla je, da su jedna od posebnosti naše zemlje upravo kulinarska umeća i različite gastronomske poslastice, dok je Lemeški kulen simbol Svetozar Miletića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Lemeš kulen fest“, svake godine, pomera granice u kvalitetu prikazanih proizvoda i posećenosti građana. Ovaj gastronomski događaj je i simbol zajedništva, jer su brojni narodi koji žive u Svetozar Miletiću, zajedno okupljeni, prikazali svoje proizvode, kulturu i tradiciju.

Gradonačelnik, Antonio Ratković, se tokom svog obraćanja pred prisutnim gostima i domaćinima, osvrnuo na trud svih onih koji žele da svojim poslovanjem kroz tradiciju, kulturu, istoriju, doprinesu Gradu Somboru, privlačeći turiste i stavljajući ga na turističku mapu sveta.

Cilj ove manifestacije je promocija Lemeškog kulena, autentičnog brenda Svetozar Miletića, proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, čija se receptura prenosi sa generacije na generaciju.

Pored samog kulena, posetioci su mogli da kupe i druge suhomesnate proizvode i pića, kao i proizvode starih zanata i rukotvorina, a upriličen je i bogat kulturno – umetničkim i muzički program.

Tagovi:
Pročitajte još: