fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Ministar omladine i sporta posetio Sombor – uručena sportska oprema OŠ “Nikola Vukićević”

Ministar

Grad Sombor bio je danas domaćin ministru omladine i sporta, Vanji Udovičiću i pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Danetu Basti. Dobrodošlicu ispred Grada, poželeli su im gradonačelnik Antonio Ratković, predsednik Skupštine Zoran Rus i članovi Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i Miroslav Kovačić.

U sklopu posete, ministar i pokrajinski sekretar posetili su Osnovnu školu „Nikola Vukićević“, kojoj su donirali vrednu sportsku opremu i rekvizite, a potom su obišli i Gradski stadion.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se na sportskoj opremi i rekvizitima koje su ministar i pokrajinski sekretar doneli za OŠ „Nikola Vukićević“. Takođe, on je upoznao prisutne da na Gradskom stadionu deca besplatno treniraju fudbal, kao i da je zahvaljujući podršci resornog Ministarstva i Sekretarijata realizovano dosta infrastrukturnih radova.

„Ovde u Fudbalskom klubu „Radnički 1912“ preko 300 naših mališana besplatno treniraju i imaju sve uslove koje nemaju ni neki prvoligaški klubovi. Ono što je bitno da smo imali veliku podršku i Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata i da smo osposobili ovu istočnu tribinu, da smo uz pomoć Sekretarijata opremili i teretanu koja se nalazi ovde i da imamo još puno planova na uređenju kako samih terena, a vidite i danas da je ovaj teren kompletno uređen i što se tiče zalivnih sistema radimo to na i drugim terenima i želimo da naši klinci imaju što bolje uslove“, zaključio je Ratković.

Prema rečima Vanje Udovičića, Ministarstvo omladine i sporta trudi se da kontinuirano ulaže u sve lokalne samouprave, a samo zajedničkom saradnjom mogu da se stvore veliki rezultati.

„Razgovarali smo danas o budućim projektima, o onome što danas radimo, da zajedno sa Pokrajinom, ali i sa lokalnom samoupravom unapredimo i sportsku infrastrukturu. Videli smo danas ove sjajne fudbalske terene i mislim da Sombor može da bude primer drugim opštinama i drugim gradovima kako sa dobrom voljom, sa jednom jasnom vizijom može da se uradi mnogo. Meni je za svaku pohvalu što smo danas ovde u FK Radnički, koji za svu decu omogućuje da se besplatno bave sportom, bez naplate članarine, gde pokrivaju sve troškove i sportske opreme, ali i putovanja dece i na taj način omogućuju deci upravo iz ove sredine da na besplatan način se ostvaruju i dođu do svojih velikih snova“, rekao je Udovičić i dodao da je upravo FK Radnički 1912 bio na poslednjoj pripremnoj utakmici sa reprezentacijom Srbije pred put u Portugal na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu istakao je da zajedno sa Ministarstvom i Gradom, Pokrajinski sekretarijat ulaže mnogo u Zapadnobački okrug, te je najavio i nova ulaganja u Sombor.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u toku ove godine opredelio još 3 miliona dinara za Grad Sombor, gde ćemo uraditi još jedan košarkaški teren, javna površina je u pitanju, tako da eto sigurno prepoznajemo uvek Grad Sombor kao, dobrog partnera i zajedno sa njima brinemo o sportistima i o sportskoj infrastrukturi“, istakao je Basta.

Grad Sombor nastaviće i u narednoj godini sa ulaganjima u sport, a trenutno se iz budžeta izdvaja preko 5,5% sredstava.

Tagovi:
Pročitajte još: